Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Zonder adviseur een hypotheek sluiten: is dat verstandig?

Als je een huis gaat kopen en je hebt een hypotheek nodig, dan is een adviseur niet verplicht. Je kunt dus ook zelf een geldverstrekker zoeken. Je betaalt dan alleen de administratieve afsluitkosten aan de bank waar je de hypotheek afsluit. Dat is voordelig, maar op termijn kan het wel eens duurkoop zijn.

Heb je genoeg verstand van hypotheken?

Wil je zelf een hypotheek afsluiten, dan moet je volgens de wet aantonen dat je beschikt over voldoende kennis van de hypotheekbegrippen die je tegenkomt. Je legt dus eerst een kennistoets af waarin je vragen krijgt over zaken als de overlijdensrisicoverzekering, Nationale Hypotheek Garantie en bijvoorbeeld boeterente. Slaag je, dan mag je zelf een hypotheek gaan sluiten.

Een hypotheek is voor de toekomst

De begrippen kennen is één, maar de gevolgen overzien van toekomstige financiële scenario's is een tweede. Wat gebeurt er met je hypotheek als je gaat scheiden? Als je werkloos raakt? Of als je tussentijds wil verhuizen. Dat zijn zaken waar een financieel adviseur wél een passend antwoord op heeft. Een hypotheek afsluiten is misschien wel de belangrijkste financiële beslissing van je leven. Maak je per ongeluk een inschattingsfout, dan zijn de gevolgen ervan nog jaren voelbaar.

Door beperkt aanbod duurder uit

Over het algemeen is het aanbod van geldverstrekkers en verzekeraars via execution only beperkt. Hierdoor ben je in de regel qua maandlasten duurder uit, dan via een onafhankelijk adviseur. Een adviseur van Huis & Hypotheek neemt ruim 30 geldverstrekkers in het advies mee en vergelijkt die op voorwaarden en rentes. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment van verzekeraars voor het afsluiten van overlijdensrisicoverzekeringen tegen scherpe premie. Maar denk ook aan andere verzekeringen als opstal- en inboedelverzekeringen.

Wie sluit een execution only hypotheek?

Er zijn niet veel mensen die zich niet laten bijstaan als ze honderdduizenden euro's lenen. Wie doen het wel? Vaak zijn het kopers die al afkomstig zijn uit de financiële wereld. Of het zijn mensen wiens financiële situatie relatief zo eenvoudig is, dat er minder risico's kleven aan een verkeerde keuze. Daarnaast kun je voor veelvoorkomende situaties als werken als zelfstandige of zzp’er, nieuwbouw spaarhypotheek of financiering als gevolg van einde relatie meestal niet terecht bij Execution only partijen.

Heb je de kennis en het vertrouwen dat je de juiste beslissing neemt? Dan is het erg prettig dat execution only bestaat. Is jouw financiële plaatje minder rechttoe rechtaan of zijn complexe hypotheekproducten nieuw voor je? Dan is deskundig advies geen overbodige luxe.

Twijfel je of je een hypotheek zelf online gaat afsluiten of toch een adviseur? Kom dan eens vrijblijvend langs om te praten. Het eerste inventarisatiegesprek is altijd gratis.

 

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Microwoning: iets voor jou?

Microwoningen. De naam zegt het al, kleine woningen van gemiddeld 114 vierkante meter per woning (volgens het CBS). Maar het kan nog kleiner. Uit cijfers van het CBS wordt duidelijk dat steeds meer starters en studenten die...

Tiny house: iets voor jou?

Een aantal jaar geleden is in Amerika de Tiny House Movement ontstaan. Ook Nederland is nu aan de beurt: Tiny House wordt een steeds groter en vaker gehoord begrip. Toch is voor velen onbekend wat die Tiny Houses dan precies...

Familiehypotheek

Door de hoge huizenprijzen en het beperkte woningaanbod is een huis kopen niet meer zo vanzelfsprekend. Voor starters is het lastig om op de huidige woningmarkt een hypotheek af te sluiten. Een familiehypotheek kan hulp...