Verlies geen tijd, geld en energie meer; isoleer!

Verlies geen tijd, geld en energie meer; isoleer!

De zomer is alweer bijna voorbij en de koudere wintermaanden staan op ons te wachten. Dus stel je eens voor… Buiten regent het, maar binnen vertoef jij in een heerlijk warm en knus huis. En dat zonder hoge stookkosten! Want jij hebt op tijd geïnvesteerd in isolatiematerialen. Zo heb je op een relatief makkelijke manier jouw woning een stuk duurzamer gemaakt en is deze ook nog eens gestegen in waarde! Van welke voordelen maak jij nog meer gebruik en waarom kun je dit jaar maar beter op tijd zijn met verduurzamen?

Comfort en veiligheid

Met vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of dubbel glas kun je jouw huis isoleren. Daardoor zijn koude voeten, tocht en vocht verleden tijd! Isolatie houdt namelijk koelte én warmte buitenshuis door het verwerkte piepschuim of glaswol. Doordat er lucht tussen deze materialen zit, kan de warme of koude lucht van buitenaf niet verplaatsen naar binnen. Ook kan de warmte die zich al binnen jouw huis bevindt niet zomaar naar buiten ontsnappen. Zo is de temperatuur binnen jouw woning zowel in de winter als in de zomer heerlijk aangenaam. Ook met kleine investeringen is al snel winst te behalen, denk bijvoorbeeld aan het dichten van naden en kieren of door folie achter radiatoren te plakken. Naast aangenamere temperaturen, absorbeert isolatiemateriaal ook buitengeluiden en neemt de brandveiligheid toe.

Kosten besparen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar isolatie bespaart stookkosten. Echter duurt het even voordat die besparing te zien is, omdat isolatiematerialen natuurlijk niet gratis zijn. Dit kan soms wel eens huiseigenaren afschrikken. Om de investering in duurzame maatregelen daarom alsnog aantrekkelijk te maken, zijn er verschillende subsidies aan te vragen als je serieus geïnteresseerd bent in het isoleren van je woning. Denk bijvoorbeeld aan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die tevens tot 31 december 2020 verhoogd is! Zo kun je, als je op tijd bent, nog sneller jouw investering terugverdienen. Met deze handige rekentool kun je voorafgaand aan de aanvraag de hoogte van de subsidie berekenen die je krijgt als je bepaalde duurzame stappen wilt ondernemen. Onze adviseurs van Huis & Hypotheek vinden dit thema erg belangrijk en helpen je graag verder op weg met jouw (financiële) vragen. Neem eens contact met ze op!

Het eerste gesprek is altijd gratis

Schoner milieu

Hoe fijn is het gevoel om iets te kunnen betekenen voor jezelf én voor de omgeving om je heen? Als steeds meer mensen duurzamer gaan leven, zorgen we er met z’n allen voor dat we de aarde niet verder uitputten. Door te investeren in isolatie, zet jij al een goede eerste stap om jouw CO2-verbruik een stuk te verminderen. Minder opstoken betekent namelijk minder uitstoot van broeikasgassen en dat is beter voor het milieu.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen qua verduurzaming? Lees dan dit artikel gericht op andere investeringsmogelijkheden en/of maak een afspraak met jouw hypotheekadviseur!

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback