Isolatie: je huis isoleren

Isolatie: je huis isoleren

Lagere energielasten, meer wooncomfort én een hogere woningwaarde

Met de stijgende energieprijzen is het belangrijker dan ooit om je woning te isoleren. Door je huis te isoleren, bespaar je niet alleen op je woonlasten, je verhoogt ook je wooncomfort én de waarde van je woning kan daarbij flink stijgen. Voldoende voordelen om je eens goed te verdiepen dus. Je huis verduurzamen hoeft niet moeilijk te zijn. Kleine aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat je gelijk kunt besparen.

Comfort en veiligheid

Met vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of HR ++ glas kun je jouw huis isoleren. Daardoor zijn koude voeten, tocht en vocht verleden tijd. Isolatie houdt namelijk koelte én warmte buitenshuis door het verwerkte piepschuim of glaswol. Doordat er lucht tussen deze materialen zit, kan de warme of koude lucht van buitenaf niet verplaatsen naar binnen. Ook kan de warmte die zich al binnen jouw huis bevindt niet zomaar naar buiten ontsnappen. Zo is de temperatuur binnen jouw woning zowel in de winter als in de zomer aangenaam. Ook met kleine investeringen is al snel winst te behalen, denk bijvoorbeeld aan het dichten van naden en kieren of door folie achter radiatoren te plakken. Naast aangenamere temperaturen, absorbeert isolatiemateriaal ook buitengeluiden en neemt de brandveiligheid toe.

Kosten besparen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar isolatie bespaart stookkosten. Echter, het duurt even voordat die besparing te zien is. Het kan namelijk een flinke investering zijn om je woning van betere isolatie te voorzien. Dit kan huiseigenaren soms afschrikken. Om de investering in duurzame maatregelen daarom alsnog aantrekkelijk te maken, zijn er verschillende subsidies aan te vragen als je jouw woning wilt isoleren. Sinds 1 januari 2022 kun je onder voorwaarden 30% subsidie krijgen als je ervoor kiest jouw koophuis te isoleren. Op de website van Rijksoverheid kun je alle voorwaarden en mogelijkheden bekijken.

Het eerste gesprek is altijd kosteloos

Schoner milieu

Hoe fijn is het om iets te kunnen betekenen voor jezelf én voor de omgeving om je heen? Als steeds meer mensen duurzamer gaan leven, zorgen we er met z’n allen voor dat we de aarde niet verder uitputten. Door te investeren in isolatie, zet jij al een goede eerste stap om jouw CO2- voetafdruk te verkleinen. Minder opstoken betekent namelijk minder uitstoot van broeikasgassen en dat is beter voor het milieu.

Financiering duurzame verbouwing

Het verduurzamen van je woning kost veel geld, wij begrijpen dat je zo’n verbouwing misschien niet vanuit je spaargeld wilt bekostigen. Gelukkig zijn er ook andere financieringsmogelijkheden. Zo kun je sinds 2018 maximaal 100% van de waarde van je woning aan hypotheek krijgen, maar als je je huis energiezuiniger wilt maken, dan gelden er andere regels. Je kunt dan tot 106% van de waarde van de woning lenen. Heb je een flinke overwaarde op je woning? Dan kun je deze benutten om je woning te verduurzamen.

Duurzaam advies Huis & Hypotheek

Investeren in een duurzaam huis kan voordelig uitpakken voor je maandlasten, de waarde van je woning, het wooncomfort én voor het klimaat! Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Maak vrijblijvend een afspraak met een vestiging bij jou in de buurt.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback