Verhuizen
Wil je verhuizen?
Groter wonen of juist kleiner? De stad in of juist uit? Je hebt verhuisplannen, maar wat doe je met de hypotheek? Neem je de hypotheek mee of sluit je een nieuwe af? En wat doe je met een eventuele restschuld? De koop van een ander huis kan zorgen voor veel vragen.
Hypotheekadvies bij verhuizen
Huis & Hypotheek helpt je graag als je wil gaan verhuizen. We kijken of het verstandig is om je huidige hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe plek, of dat een nieuwe hypotheek beter is. We regelen alles voor je en zorgen dat de maandlasten verantwoord en betaalbaar zijn én blijven.
In een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek kijkt Huis & Hypotheek welke mogelijkheden het beste passen bij jouw situatie.
Wat komt er op mij af?
Voor de financiële kant van de verhuizing, kun je vertrouwen op je adviseur. Hij of zij luistert naar jouw wensen en adviseert je over de volgende zaken:
- Ga ik mijn hypotheek meenemen of een nieuwe afsluiten?
- Wacht ik tot mijn oude huis verkocht is of waag ik de gok?
- In dat geval: is een overbruggingskrediet een optie?
- Is er overwaarde in je oude woning en wat kun je daarmee?
- Moet er nog verbouwd worden? Kan ik dat financieren?
- Wat doe ik met een eventuele restschuld?
- Hoe zit het met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?
- Kan ik dubbele lasten wel betalen?
- En wat kost verhuizen eigenlijk?
Hypotheek houden of vernieuwen?
Is je bestaande hypotheek een ‘oude hypotheekvorm‘, bijvoorbeeld een spaarhypotheek? Dan kun je die meestal meenemen naar een nieuwe geldverstrekker en het recht op hypotheekrenteaftrek behouden.
Is je nieuwe huis duurder en moet je meer lenen? Dan moet je voor dat nieuwe deel kiezen uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Mocht je gebruikt willen (blijven) maken van de hypotheekrenteaftrek.
Annuïteitenhypotheek
Elke maand betaal je een vast totaalbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Je netto-maandlasten stijgen geleidelijk, omdat de verhouding rente en aflossing veranderen. Annuïteitenhypotheek >
Lineaire hypotheek
De meest eenvoudige hypotheekvorm. Elke maand betaal je een vast bedrag aan aflossing. Daar komt de hypotheekrente nog bij. Lineaire hypotheek >
Verhuisadvies van
Huis & Hypotheek
- Nieuw huis, nieuwe hypotheek
- Persoonlijk advies bij verhuizen
- Alle aanbieders onder één dak!
- Klaar voor de toekomst
Verhuizen met een restschuld
Er zijn verschillende manieren waarmee we kunnen zorgen dat je toch op een betaalbare manier je verhuisplannen waar kunt maken. Bijvoorbeeld door de restschuld mee te financieren of via een aparte oplossing.
Een goede planning is het halve werk
Verhuisdatum geprikt? Als je je verhuizing goed plant, heb je eigenlijk het halve werk al gedaan. Zoek je naar handige tips en trucs, waarmee je de verhuisstress tot een minimum beperkt? Download de checklist Verhuizen
Kunnen wij je helpen?
Maak een afspraak
We willen graag kennis met je maken.
Mail ons
Binnen 1 dag ontvang je een antwoord.
Bel mij terug
Een adviseur belt je terug.
Veelgestelde vragen
Hieronder een aantal veelgestelde vragen die wellicht voor jou interessant zijn. Staat jouw vraag er niet bij? Ga dan naar alle veelgestelde vragen.
-
Als je je woning verkoopt is het in veel gevallen zo dat je met de opbrengst je hypotheek aflost. In sommige gevallen is het echter mogelijk om de voorwaarden van uw huidige hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Of dit zinvol en voordelig is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Vraag ernaar bij je Huis & Hypotheek-adviseur.
Er zijn zelfs geldverstrekkers die de mogelijkheid bieden om de condities van je hypotheek door te geven aan de volgende koper. Een dergelijke hypotheek heet een ‘doorgeefhypotheek’.
Meer informatie over het meeverhuizen van een hypotheek?
Voor uitgebreide informatie over het meeverhuizen van je hypotheek kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.
Gerelateerde items:
-
Verhuizen kan gevolgen hebben voor de hypotheek van je eigen woning. Aangezien de meeste mensen meer dan een keer in hun leven verhuizen, gemiddeld zelfs elke zeven jaar, doe je er verstandig aan om ook de verhuizing van de hypotheek van je eigen woning goed te regelen. Als je vanuit je koopwoning vertrekt naar een andere woning, krijg je inzake de hypotheek van je eigen woning te maken met een aantal zaken:
- Kan ik de hypotheek van mijn eigen woning mee verhuizen?
- Eerst een nieuw huis kopen of eerst mijn huidige huis verkopen?
- Overbruggingskrediet
Meer informatie over het meeverhuizen van je hypotheek?
Voor uitgebreide informatie over het meeverhuizen van je hypotheek kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.
Gerelateerde items:
-
Eerst kopen
Als je denkt dat je je huidige huis snel kunt verkopen, omdat er veel vraag naar is, dan kun je overwegen om eerst een woning te kopen. In de verkoopvoorwaarden van je woning kun je het zo regelen dat de overgang naar je nieuwe woning geruisloos verloopt.
Verkoop je daarentegen je huis minder snel dan verwacht, dan kun je te maken krijgen met dubbele woonlasten. Het is zaak om van tevoren te bedenken hoe lang je in staat bent om de dubbele woonlasten te dragen.
Als het echt nijpend is, zult je meer haast moeten maken met de verkoop van de woning, waardoor je misschien concessies moet doen aan de vraagprijs.
Eerst verkopen
Wanneer je je huidige woning verkoopt voordat je een nieuwe koopt, heb je een goed inzicht in wat je aan je nieuwe huis kunt besteden. Verkoop je je huis met winst, dan heb je overwaarde. Deze overwaarde kun je meenemen in de zoektocht naar een nieuw huis.
In 2004 heeft de overheid de bijleenregeling ingevoerd. Deze regeling stelt beperkingen aan de fiscale aftrekbaarheid waardoor je gestimuleerd wordt gerealiseerde overwaarde te gebruiken bij de aankoop van een nieuwe woning.
Als je eerst verkoopt, is de druk ook een stuk minder. Hierdoor kun je vaak een goede prijs vragen voor je huidige woning. Ook hier geldt wederom dat het raadzaam is om in de voorwaarden een ruime termijn te laten opnemen voor het zoeken naar een nieuwe woning.
Lukt dit namelijk niet dan zul je extra kosten moeten gaan maken voor het dubbel verhuizen, tijdelijke woonruimte en eventueel voor het tijdelijk opslaan van je inboedel.Overbruggingskrediet
Bij de koop van een nieuwe woning wordt vaak al rekening gehouden met de verwachte opbrengst en de eventuele overwaarde bij de verkoop van je huidige woning. Maar deze opbrengst heb je nog niet in handen en je kunt dus nog niet beschikken over de overwaarde. Je kunt immers pas gebruik maken van het geld, als je huidige woning is verkocht. Een overbruggingskrediet kan hier uitkomst bieden.
In het geval van de aanschaf van een nieuwbouwwoning is het vaak al geregeld dat de dubbele lasten worden opgevangen binnen de hypotheek, door middel van bouwrente.
Meer informatie over het eerst kopen of verkopen van je woning?
Voor uitgebreide informatie over het eerst kopen of verkopen van een huis kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.
Gerelateerde items:
-
De hypotheekrente van een hypotheek is bijna dagelijks aan verandering onderhevig. Wij krijgen de actuele hypotheekrente van verschillende hypotheken rechtstreeks aangeleverd van alle banken en tonen deze rente in een overzicht op onze website.
Hypotheekrente van verschillende aanbieders
Huis & Hypotheek bemiddelt in hypotheken van vrijwel alle hypotheekaanbieders; ING, Delta Lloyd, ABN AMRO, Argenta, Aegon etc. Bovendien werken wij samen met een groot aantal verzekeraars, waardoor we ook scherpe verzekeringspremies kunnen bieden.
Soorten hypotheekrente
Je kunt kiezen uit de volgende soorten hypotheekrente:
- Variabele hypotheekrente
- Vaste hypotheekrente
Actuele hypotheekrente
Wilt je graag advies over welke actuele hypotheekrente het beste bij u past? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur. Deze kan de hypotheekrente van verschillende hypotheken op een rij zetten en zo kunt u de beste keuze maken. Wilt u een indicatie van de actuele hypotheekrente kijk dan op onze pagina: actuele hypotheekrente.
-
Je wilt een huis kopen en bent terecht benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Het kopen van een huis is in een paar stappen uit te splitsen.
Hieronder vind je ons stappenplan huis kopen. Zo krijg je kort een indruk wat er allemaal bij komt kijken.
- Stap 1. Kennismaking en oriënterend gesprek met je Huis & Hypotheek-adviseur, zodat je weet wat voor jou mogelijk is en welke hypotheek het beste bij je past.
- Stap 2. Adviesgesprek voor de daadwerkelijke aankoop, specifieke berekening voor de woning van jouw voorkeur.
- Stap 3. Je bent mondeling de aankoop van de woning overeengekomen. Tijd voor het nakijken van koopakte of koop-/aanneemovereenkomst (bij nieuwbouw).
- Stap 4. De hypotheekofferte(s) passend bij jouw wensen en mogelijkheden worden opgevraagd en benodigde stukken worden verzameld.
- Stap 5. Ondertekenen hypotheekofferte en aanverwante documenten. De hypotheekverstrekker zal deze vervolgens beoordelen.
- Stap 6. Administratieve afhandeling van de hypotheekaanvraag, bijvoorbeeld het regelen van de bankgarantie. Je adviseur houdt contact met de notaris en makelaar.
- Stap 7. Eventuele afspraak over de verzekeringen.
- Stap 8. Praktische uitvoering. Te denken valt aan stortingen/betaling die moeten worden gedaan inclusief eventuele kosten voor een testament of samenlevingscontract.
- Stap 9. Passeren van de hypotheekakte. De notaris zal de leveringsakte opmaken (eigendomsbewijs) en de hypotheekakte in concept opmaken. Dit concept wordt nog door de adviseur gecontroleerd.
- Stap 10. Afronding/ evaluatiegesprek. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je deze kwijt in het afrondende gesprek.