Hypotheek aanpassen

Je hypotheek wijzigen?

Kan mijn hypotheek misschien goedkoper? Hoe bespaar ik op de maandlasten? Heb ik een nieuwe baan of er is gezinsuitbreiding op komst? Wanneer moet ik iets gaan doen aan een restschuld? Hoe zorg ik ervoor dat ik kan verbouwen? Kortom: wanneer is het verstandig om mijn hypotheek aanpassen? En wie kan mij daarbij helpen?

Maak een afspraak
Hypotheek aanpassen

Weer helemaal up-to-date

Wat jouw plannen ook zijn, met welke vraag je ook zit: Huis & Hypotheek staat voor je klaar. Samen bekijken we wat jouw woonwensen zijn en hoe we die op een verantwoorde en betaalbare manier voor jou kunnen realiseren. Daarna is je hypotheek weer helemaal up-to-date, geschikt voor al jouw toekomstplannen en bestand tegen een stootje.

Besparen op de maandlasten?

Heb jij last van hoge hypotheekrente? En zou je liever wat minder per maand betalen? Er zijn diverse manieren om je maandlasten te verlagen. 

Hypotheek oversluiten

Wil je je maandlasten verlagen? Wil je sneller aflossen of gunstigere voorwaarden? Of voel je je prettiger bij een andere hypotheekvorm? In deze drie gevallen kan het oversluiten van jouw hypotheek een oplossing zijn. Hoe werkt oversluiten? 

Rentemiddeling

Wil je profiteren van de lage hypotheekrente, maar is het nog te vroeg om over te sluiten? Dan kan rentemiddeling wellicht zorgen voor lagere hypotheekrente. Hoe werkt rentemiddeling?

Verhuizen of verbouwen?

Ben je niet meer tevreden met het huis waarin je nu woont? Dan heb je twee opties: verhuizen of verbouwen.

Verhuizen

Ben je behalve met het huis, ook niet helemaal blij meer met de plek? Dan is een ander huis kopen en verhuizen een mogelijkheid. Wat komt er allemaal bij verhuizen kijken?

Verbouwen

Ben je nog wel gelukkig met de locatie? Maar heb je te weinig ruimte of ben je uitgekeken op je huis? Met een verbouwing kun je opnieuw van je huis je droomhuis maken. Hoe zit het met de financiën als je wilt verbouwen?

Een restschuld, wat nu?

Als je een restschuld hebt, is de woningwaarde lager dan de hypotheek. Dat kan een extra uitdaging zijn als je wilt verhuizen, maar het hoeft zeker niet zo te zijn.

  • Verhuisplannen?
    Er zijn grofweg drie manieren om met een restschuld toch te kunnen verhuizen: opvangen met eigen geld, meefinancieren of met een aparte financiering.
  • Geen verhuisplannen?
    Het kan slim zijn om nu al in actie te komen en bijvoorbeeld extra te gaan aflossen. Je Huis & Hypotheek-adviseur vertelt je er meer over.

Verandering in gezinssituatie

Een baby op komst!

Gefeliciteerd, er is gezinsuitbreiding in aantocht! Gaat één van jullie twee minder werken? Passen jullie nog wel in het huis waar jullie nu wonen? Zijn de verzekeringen nog goed genoeg? Een kindje is een goede aanleiding om alle financiën door te nemen en eventueel aan te passen. 

Tweede huis kopen

Of als de ultieme plek om je vakantie door te brengen? Of als investeringsobject? Waarom zou jij een tweede huis kopen? In ieder geval kan Huis & Hypotheek je precies vertellen waar je op moet letten. Of laat ons alles voor je regelen.

Scheiden

Het besluit om uit elkaar te gaan, brengt veel regelwerk met zich mee. Ook voor de hypotheek. Want wat gebeurt er met het huis? Huis & Hypotheek kan ervoor zorgen dat alles geregeld wordt en er goede afspraken zijn, zodat jullie beiden verder kunnen.

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback