Bespaar op je maandlasten

Rente verlagen?

Heb jij last van de ‘oude’ hypotheekrente? Er zijn diverse manieren om de rente, en daarmee je maandlasten, te verlagen. Maar er zijn nóg meer manieren om te kunnen besparen. Lees hieronder meer of maak direct een afspraak.

Maak een afspraak
Besparen op je maandlasten

De lage rentestanden vliegen je om de oren. Grote kans dat ook jij nadenkt over hoe jij het beste kan besparen op je maandlasten. Want hoge maandlasten en meer betalen dan nodig is, hoeft niet. Wat kun je zoal doen? 

Hypotheek oversluiten

Als je goedkoper wilt wonen, meer zekerheid wilt en wanneer de oversluitboete lager is dan de kosten die je maakt.

Renteopslag verlagen

Je huis is meer waard geworden of je hebt aardig wat afgelost, dan kun je je geldverstrekker vragen om je renteopslag te laten verlagen.

Zo kun je ook besparen:

Aflosvorm veranderen

Een andere baan, gezinsuitbreiding, pensioen, een scheiding, andere woonwensen: er kan nogal wat veranderen in een mensenleven.

Wanneer jouw persoonlijke situatie is veranderd, dan kan het volgende ook verstandig zijn om van aflosvorm te veranderen.

Overlijdensdekking aanpassen

De verzekeringspremies zijn in de afgelopen jaren lager geworden, maar er zijn ook nieuwe aanbieders met nieuwe verzekeringen. Een overstap kan zorgen voor een lagere premie én betere voorwaarden. Ook kan wellicht de overlijdensdekking naar beneden, omdat de hypotheekschuld inmiddels lager is.

Extra aflossen

Als je je hypotheek versneld afbetaalt, levert dat op de korte en lange termijn voordeel op. Daarnaast kan je in aanmerking komen voor vervallen van de renteopslag. Bij extra storten, verlaag je de maandpremie van een (bank)spaarhypotheek door een extra inleg. Let op: hier gelden fiscale regels.

Rentemiddeling

Je rente is hoger dan 4.0%, de rentevaste periode duurt nog minimaal 24 maanden, je huis staat onder water, de oversluitboete is erg hoog of je inkomen is niet hoog genoeg om de hypotheek over te kunnen sluiten.

Advies om te besparen

Wil je ook kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn om je maandlasten te verlagen?

Maak een afspraak
Besparen op je maandlasten - Hypotheekadvies

Kunnen wij je helpen?

Maak een afspraak

We willen graag kennis met je maken.

Mail ons

Binnen 1 dag ontvang je een antwoord.

Bel mij terug

Een adviseur belt je terug.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feedback