Woonverzekeringen

Zeker wonen

Met een woonverzekering via Huis & Hypotheek weet je zeker dat je goed verzekerd bent tegen brand, diefstal of schade. Wij vergelijken en berekenen onafhankelijk woonverzekeringen, zodat je verzekerd bent van de beste oplossing voor jouw situatie. Of het nu gaat om een opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids-, of rechtsbijstandsverzekering. Wij helpen je graag.

Maak een afspraak
Woonverzekeringen

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzeker je alles wat vast zit aan je huis, zoals bijvoorbeeld een keuken of een badkamer. Je verzekert je huis tegen schade die ontstaat door onder andere brand, inbraak of neerslag. Met een opstalverzekering krijg je de schade aan jouw woning vergoed of wordt de schade voor je hersteld.

Vaak kun je in combinatie met een opstalverzekering, een glasverzekering afsluiten. Hiermee ben je ook verzekerd tegen schade aan je ruiten, een lichtkoepel en ander soort glas aan je woning. Wanneer je alle spullen in je huis wilt verzekeren, kies je voor een inboedelverzekering.

Opstalverzekering vergelijken

De adviseurs van Huis & Hypotheek vergelijken verschillende opstalverzekeringen voor je en zorgen voor een verzekering die past bij jouw situatie. Want niet alleen de laagste maandlasten zijn belangrijk, ook de goede voorwaarden.

Is een opstalverzekering verplicht?

Een opstalverzekering is verplicht wanneer je een koopwoning hebt met een hypotheek. Je hoeft dus geen opstalverzekering af te sluiten als je een huis huurt. Een hypotheekverstrekker verplicht huiseigenaren om een opstalverzekering te nemen ter voorkoming van problemen. Want stel dat je huis volledig uitbrandt: je hebt dan geen huis meer, maar wel een hypotheekschuld van mogelijk honderdduizenden euro’s. Om dit probleem te voorkomen, ben je dus verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.

Advies nodig?

De adviseurs van Huis & Hypotheek helpen je graag met het uitkiezen van de juiste verzekeringen. Ook checken wij voor je of je niet over- of onderverzekerd bent en zorgen we dat je niet teveel betaalt.


Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd tegen onder andere waterschade, brand, diefstal en stormschade van de spullen die niet vastzitten aan je huis (oftewel: de inboedel). Denk hierbij aan je televisie, tafel, bank of kleding.

Inboedelverzekering vergelijken

De adviseurs van Huis & Hypotheek vergelijken verschillende inboedelverzekeringen voor je en zorgen voor een verzekering die past bij jouw situatie. Want niet alleen de laagste maandlasten zijn belangrijk, ook de goede voorwaarden.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering nemen is niet verplicht. Het is vaak wel aan te raden om een inboedelverzekering te nemen. Stel dat er iets gebeurt met jouw inboedel, is het altijd fijn om verzekerd te zijn.

Advies nodig?

De adviseurs van Huis & Hypotheek helpen je graag met het uitkiezen van de juiste verzekeringen. Ook checken wij voor je of je niet over- of onderverzekerd bent en zorgen we dat je niet teveel betaalt.


Aansprakelijkheidsverzekering

Eigenlijk kun je niet zonder een aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee voorkom je namelijk dat je met hoge kosten te maken krijgt als jij, je kind of je huisdier schade bij een ander veroorzaakt. Dit kan materiële schade zijn, maar ook letsel.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op financiële risico’s. Onze adviseurs vertellen je tijdens een gesprek graag wat jouw mogelijkheden zijn.

Advies nodig?

Heb je al een aansprakelijkheidsverzekering of een rechtsbijstandsverzekering? Dan loont het om te kijken of de verzekering voordeliger kan. Maak voor meer informatie een afspraak met een Huis & Hypotheek-adviseur. 

De adviseurs van Huis & Hypotheek helpen je graag met het uitkiezen van de juiste verzekeringen. Ook checken wij voor je of je niet over- of onderverzekerd bent en zorgen we dat je niet teveel betaalt.


Rechtsbijstandverzekering

Kun jij ondersteuning bij juridische assistentie of advies gebruiken? Denk dan eens na over een rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering is handig bij bijvoorbeeld toekomstige geschillen met de buren, onenigheid met je werkgever of een meningsverschil in het verkeer. Het kan zo zijn dat je in sommige gevallen een (andere) advocaat nodig hebt die niet verbonden is met jouw rechtsbijstandsverzekeraar. Met een rechtsbijstandverzekering ben je ook voor deze externe kosten gedekt.


Alles in 1 Woonpakket

Bij Huis & Hypotheek kun je ook terecht voor een Alles in 1 Woonpakket. Daarbij zijn alle gezinsleden voordelig en goed verzekerd. Onze adviseurs kijken dan voor je welke verzekeringen jouw gezin wel of niet nodig hebben en zorgt voor goede afstemming tussen de verzekeringen. Daarnaast loop je geen risico op onderverzekering. En dat is wel zo gemakkelijk! Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback