Levensverzekeringen

Goed verzorgd

Het leven zit vol verrassingen, daarom kun je er maar beter op voorbereid zijn. De adviseurs van Huis & Hypotheek vertellen jou graag over wat er mogelijk is en welke verzekeringen bij jou passen. Of het nu gaat om een overlijdensrisico-, kapitaal-, uitvaart-, lijfrente-, werkloosheids– of arbeidsongeschiktheidsverzekering, wij adviseren je graag.

Maak een afspraak
Levensverzekeringen - Huis & Hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dat je nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Een overlijdensrisicoverzekering keert namelijk een bedrag uit als je voor een bepaalde datum komt te overlijden. Met deze uitkering kunnen je nabestaanden bijvoorbeeld jouw hypotheek (gedeeltelijk) aflossen of jouw huur afbetalen. Maar je kunt ook aan andere financiële zaken denken, bijvoorbeeld de studiekosten van jouw kinderen. De hoogte van het bedrag bepaal je namelijk zelf.

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Het hebben van een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, maar sommige hypotheekverstrekkers verplichten jou wel om deze verzekering te nemen. Met een overlijdensrisicoverzekering weet de hypotheekverstrekker namelijk zeker dat de hypotheek afbetaald wordt, ook als jij of je partner overlijdt. Dit biedt niet alleen de hypotheekverstrekker zekerheid, maar ook jou of je partner voor als één van jullie in het huis wil blijven wonen. Let op: het is niet bij alle hypotheekverstrekkers verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Advies nodig?

De adviseurs van Huis & Hypotheek helpen je graag met het uitkiezen van de juiste overlijdensrisicoverzekering. Ook checken wij voor je of je niet over- of onderverzekerd bent en zorgen we dat je niet teveel betaalt.


Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een vorm van levensverzekering waarbij de verzekeraar geld uitkeert op een vastgestelde datum wanneer de verzekerde nog in leven is. Met dit geld kun je dan bijvoorbeeld jouw hypotheek aflossen. Let op: een kapitaalverzekering is speciaal bestemd voor de aflossing van de eigenwoningschuld dus je kunt dit geld niet op een andere manier gebruiken. Je bouwt hiermee vermogen op en dekt het financiële risico af dat je loopt bij jouw eigen overlijden of dat van jouw partner.


Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering dekt de kosten voor een uitvaart. De kosten voor een uitvaart lopen gauw op en zijn vaak hoger dan verwacht. Daarom is het goed om je tijdig op financiële risico’s voor te bereiden. Je laat je nabestaanden dan niet achter met de hoge kosten voor je begrafenis of crematie.

Het is afhankelijk van jouw financiële situatie of het verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wanneer je onvoldoende spaargeld hebt, biedt een uitvaartverzekering zekerheid voor nabestaanden. Maar ook wanneer je wel genoeg spaargeld hebt, kan een uitvaartverzekering interessant zijn. Met een uitvaartverzekering hoeven nabestaanden zich vaak niet meer druk te maken over de financiële afwikkeling van de uitvaartnota.


Lijfrenteverzekering

Met een lijfrente zorg je voor extra inkomen op een fiscaal voordelige manier om extra pensioen op te bouwen. Het is een verzekeringsproduct waarbij je periodiek geld inlegt om deze later als periodieke uitkering terug te krijgen.

Advies nodig?

De adviseurs van Huis & Hypotheek helpen je graag met het berekenen en uitkiezen van de juiste lijfrenteverzekering, zowel in de opbouwfase als in de uitkeringsfase.


Werkloosheidsverzekering

Als je je baan kwijt raakt, geeft dit vaak financiële problemen en kunnen jouw maandelijkse (hypotheek) lasten een probleem worden. Om dit te verzekeren, biedt een aantal hypotheekverstrekkers een werkloosheidsverzekering aan. Een werkloosheidsverzekering vult je uitkering tijdelijk aan, zodat je jouw vaste lasten kunt blijven betalen. Wij vertellen je tijdens ons gesprek graag meer over jouw mogelijkheden rondom een werkloosheidsverzekering.


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan is het verstandig om jezelf te verzekeren voor het moment als je niet kan werken. Mocht je namelijk in de vervelende situatie terechtkomen dat je arbeidsongeschikt raakt, kan je inkomen flink achteruit gaan. Met deze verzekering kun je je verzekeren tegen dit risico. Zo voorkom je dat je in financiële problemen komt en dat scheelt jou vele zorgen.


Advies nodig?

De adviseurs van Huis & Hypotheek helpen je graag met het uitkiezen van de juiste levensverzekeringen. Ook checken wij voor je of je niet over- of onderverzekerd bent en zorgen we dat je niet teveel betaalt.

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback