Hypotheekadvies kosten

Kosten van hypotheekadvies

Wat kost hypotheekadvies? Zijn er ook kosten als ik wil weten of het verstandig is om mijn hypotheek aan te passen? En waar betaal je de adviseur dan precies voor? Huis & Hypotheek zorgt er altijd voor dat je van te voren weet waar je aan toe bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hypotheekadvies kosten - Huis - Hypotheek

Weten waar je aan toe bent

Er zijn drie manieren waarop je adviseur de kosten van je hypotheekadvies kan berekenen.

 • Beloning op basis van een uurtarief
 • Beloning op basis van een vaste vergoeding
 • Beloning op basis van een combinatie van deze vormen

Vooraf ontvang je van je adviseur het dienstverleningsdocument hypotheekvraag waarin een indicatie staat van de kosten. Deze kun je ook alvast bekijken op de pagina van jouw Huis & Hypotheek vestiging.

Hoogstpersoonlijk

Het adviseren over en afsluiten of aanpassen van je hypotheek bestaat uit een aantal verschillende stappen. Hoeveel uur jouw adviseur nodig heeft, is heel persoonlijk en hangt af van hoe jouw situatie eruit ziet. Daarom ontvang je na het kennismakingsgesprek een opdrachtbevestiging met een inschatting van het totaal aantal uren  dat de adviseur nodig heeft voor het advies en het werk dat in het afsluiten of aanpassen van de hypotheek gaat zitten.

Geen verrassingen

Pas na jouw akkoord, gaat je adviseur aan de slag. Je weet dus van te voren precies waar je aan toe bent en wat je qua kosten én werkzaamheden kunt verwachten. Soms is het een flink bedrag, maar houd in je achterhoofd dat je de kosten meestal kunt meefinancieren in de hypotheek. En bovendien zorgt een goed advies voor financiële zekerheid in de komende jaren.

Regel zelf online je hypotheek

Met onze online hypotheekmodule kun je als starter op de woningmarkt zelf jouw hypotheek online regelen, waar en wanneer dat jou uitkomt. Deze module voorziet je van een volwaardig hypotheekadvies. De aanvraag en bemiddeling; die regelen wij! Je hypotheek afsluiten middels de online hypotheekmodule scheelt je veel tijd en het is aanzienlijk goedkoper dan regulier hypotheekadvies. Ben je nog niet toe aan het afsluiten van een hypotheek en zit je nog in de oriënterende fase? Dan kun je ook voor het online oriëntatie op maat pakket kiezen, waarmee jij onbeperkt accurate berekeningen kunt maken van je maximale hypotheek en toekomstige maandlasten!

Kunnen wij je helpen?

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen die wellicht voor jou interessant zijn. Staat jouw vraag er niet bij? Ga dan naar alle veelgestelde vragen

 • Een onafhankelijke adviseur van Huis & Hypotheek is niet gebonden aan één of meerdere aanbieders. Zij hebben geen enkele verplichting om voor een bepaalde aanbieder te kiezen, maar werken met jouw wensen en belangen als uitgangspunt. Je Huis & Hypotheek-adviseur wordt dus niet beïnvloed door afspraken met een aanbieder.

  Objectief en onafhankelijk

  Een Huis & Hypotheek-adviseur is bovendien altijd objectief in zijn advieskeuze. Je situatie, wensen en behoeften vormen het gereedschap om samen met jou een passend product te vinden.

  Vrijwel alle aanbieders

  Huis & Hypotheek heeft de financiële producten van vrijwel alle geldverstrekkers in huis. Dat betekent dat er keuze is uit meer dan 30 aanbieders. Ter vergelijking: adviseurs van banken of verzekeraars maken alleen gebruik maken van hun eigen producten.

  Best passende oplossing

  Alleen zo kunnen zij samen met jou producten vinden die op alle punten voor jou de beste oplossing zijn. Je kunt er op rekenen dat een erkend adviseur je altijd een objectief, scherp én passend advies geeft.

  Lees ook:

  Bronpagina

 • Aan het oversluiten van een hypotheek zitten vaak kosten van onder andere een notaris verbonden. Allereerst betaal je net als bij het afsluiten van de hypotheek afsluit-, taxatie- en notariskosten. Verder is het zo dat je tijdens de looptijd van de hypotheek niet zomaar de hypotheek kunt overzetten. Hiervoor rekent de geldverstrekker een boete, omdat zij dan rente-inkomsten mislopen.

  Kosten notaris onderdeel kosten koper

  Kosten koper zijn de kosten die bovenop de koopprijs van de woning komen. Over het algemeen bedragen deze kosten 10% van de koopprijs. Deze kosten bestaan uit:

  Kosten notaris bij oversluiten hypotheek (voorbeeld)

  Honorarium notaris: € 250,-
  Recherchekosten Kadaster: € 45,-
  Inschrijfkosten Kadaster: € 120,-
  Royementskosten: € 37,50
  Kosten Kadaster doorhaling: € 2,50
  Werkzaamheden Notaris Akte: € 50,-
  Totale kosten: € 591,- (ex. btw)

  Onafhankelijk hypotheekadvies loont

  Wil je graag precies weten wat het voor jou zou kosten om je hypotheek over te sluiten? Maak dan eens een afspraak met één van onze adviseurs. Hij of zij kan dan alle voor- en nadelen op een rij zetten van het oversluiten van een hypotheek. De adviseur heeft vaak ook nog connecties in de buurt en kent de goede en voordelige notarissen in jouw omgeving. Maak nu vrijblijvend een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is altijd gratis.

  Maak een afspraak >

  Meer informatie over de kosten van een notaris?

  Voor uitgebreide informatie over de kosten van een notaris kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je adviseur licht je graag volledig in.

  Gerelateerde items:

  Bronpagina

 • Bij het omzetten van een hypotheek sluit u een nieuwe hypotheek af bij dezelfde geldverstrekker. Het omzetten van een hypotheek is niet hetzelfde als het oversluiten van een hypotheek, want bij het oversluiten kunt u ook overstappen naar een andere geldverstrekker. Bij het omzetten van een hypotheek zijn geen notariskosten verschuldigd. Toch kunnen er soms kosten gerekend worden, zoals transactiekosten en instapkosten.

  Een aantal voorbeelden van wat een hypotheek omzetten nu precies is:

  • Nieuwe hypotheekvorm: Een hypotheek omzetten van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek.
  • Andere rentevaste periode: Een hypotheek omzetten naar een andere rentevaste periode. Bijvoorbeeld het termijn aanpassen van 15 jaar vast naar 30 jaar.

  Hypotheekadvies bij omzetten hypotheek

  Voor advies over het omzetten van uw hypotheek kunt u het beste vrijblijvend een afspraak maken met een hypotheekadviseur in uw omgeving. Een Huis & Hypotheek-adviseur is onafhankelijk en kan alle hypotheekverstrekkers dan met elkaar vergelijken.

  Maak een afspraak >

  Bronpagina

 • Bij een hypotheekadviseur krijg je hypotheekadvies, bij een bankadviseur krijg je product advies.

  Alle aanbieders onder één dak

  Een onafhankelijk adviseur heeft de beschikking over hypotheken, en alles wat daarbij hoort, van veel verschillende aanbieders. Een adviseur van de bank alleen over de ‘eigen merk’ producten.

  Toekomstbestendige hypotheek

  Daardoor kan een onafhankelijk adviseur een heel uitgebreide vergelijking voor je maken en zo een product vinden dat past bij jouw woonwensen nu en jouw plannen voor de toekomst.

  Lees ook:

  Bronpagina

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback