Met pensioen

Pensioen in zicht?

Is jouw AOW-leeftijd aangebroken of ben je in de mogelijkheid eerder met pensioen te gaan? Als je met pensioen gaat, start je een nieuwe levensfase. Een fase waarin je meer tijd hebt om activiteiten te doen die je zo fijn vindt om te doen. Naast tijd, zal je tijdens je pensioen mogelijk behoefte hebben aan meer financiële ruimte. Als je een hypotheek hebt, kun je in sommige gevallen deze financiële ruimte creëren.

Maak een afspraak
Pensioen 3

Meer financiële ruimte

Wil je meer financiële ruimte op korte en lange termijn? Misschien wil je nog lang in je huidige woning blijven wonen maar wil je de woning aanpassen aan jouw veranderende wensen en behoeften. Met een aanvulling op je pensioeninkomen kun je misschien wel je droomverbouwing realiseren. Je kunt er ook voor kiezen om je woning te verduurzamen. Je bespaart flink op je energierekening, verhoogt je wooncomfort en de waarde van je woning. Wil je je extra financiële ruimte liever benutten om jouw (klein)kind te verrassen met een schenking? Dat kan ook! Wat je wensen en behoeften ook zijn, Huis & Hypotheek adviseert je graag over de mogelijkheden.

Overwaarde opnemen

Overwaarde is het verschil tussen de waarde van je woning en het (resterende) schuldbedrag van je hypotheek. Heb je overwaarde? Dan kun je deze mogelijk aanwenden voor aanvulling op je pensioen, een verbouwing of een ander doel.

Verzilver- of opeethypotheek

Met een verzilverhypotheek kun je in sommige gevallen de overwaarde op je woning verzilveren, ook als je een laag pensioeninkomen hebt. Het bedrag dat met een verzilver- of opeethypotheek vrijkomt kun je vrij besteden. Voor de hypotheek betaal je wel rente, maar geen aflossing. Op deze manier kun je je pensioeninkomen aanvullen met extra inkomen dat je uit je stenenhuis haalt.

Hypotheek afsluiten na je 56e?

Wil jij op latere leeftijd een hypotheek afsluiten? Houd er dan rekening mee dat er vanaf je 57e levensjaar vaak al met je toekomstige pensioeninkomen gerekend wordt, hierdoor kunnen je hypotheekmogelijkheden wat meer beperkt worden.

Ontdek jouw mogelijkheden

Huis & Hypotheek informeert je graag over de mogelijkheden. Maak vrijblijvend een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback