Nieuwbouw kopen

Gloednieuw droomhuis?

Van een gloednieuwe woning, jouw droomhuis maken! Als eerste bewoner bepaal je tot in het kleinste detail hoe jouw thuis eruit komt te zien. Je hebt zelf de regie over de indeling en inrichting, tegen een aantrekkelijke aankoopprijs.

Nieuwbouw woning kopen?

Advies en begeleiding

Aan de koop van een nieuwbouwhuis zitten financiële voordelen, maar ook zaken om van te voren rekening mee te houden. Huis & Hypotheek helpt je en begeleidt je tijdens het aankoopproces. Met persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies, zorgen we dat je hypotheek net zo goed bij jouw woonwensen past als je nieuwe huis. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek laten we precies zien wat we voor je kunnen doen.

Hoe werkt een nieuwbouwhypotheek?

Een hypotheek voor een nieuwbouwhuis is iets anders geregeld dan de financiering van een bestaande woning. Makkelijk gezegd groeit de hypotheek mee met de bouw van het huis. Hoe meer van het huis gebouwd is, hoe meer hypotheek je betaalt.

Waar je mee te maken krijgt:

Voor- en nadelen nieuwbouw

Kies je voor een nieuwbouwhuis? Dan heb je aantal mooie voordelen. Maar ook bestaande bouw heeft zo zijn pluspunten.

Nieuwbouw

Prijzen van nieuwbouwwoningen liggen doorgaans wat lager en in de eerste jaren heb je minder onderhoudskosten. Maar als je huis nog gebouwd moet worden, heb je wel meer geduld nodig.

Bestaande bouw

Je weet meteen waar je terecht komt en je hoeft niet te wachten tot de oplevering. Maar tegelijkertijd kun je niet meebeslissen over de indeling, tenzij je gaat verbouwen.

Advies nodig?

We adviseren je graag. Plan een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Kunnen wij je helpen?

Maak een afspraak

We willen graag kennis met je maken.

Mail ons

Binnen 1 dag ontvang je een antwoord.

Bel mij terug

Een adviseur belt je terug.

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen die wellicht voor jou interessant zijn. Staat jouw vraag er niet bij? Ga dan naar alle veelgestelde vragen

 • De hypotheekrente van een hypotheek is bijna dagelijks aan verandering onderhevig. Wij krijgen de actuele hypotheekrente van verschillende hypotheken rechtstreeks aangeleverd van alle banken en tonen deze rente in een overzicht op onze website.

  Hypotheekrente van verschillende aanbieders

  Huis & Hypotheek bemiddelt in hypotheken van vrijwel alle hypotheekaanbieders; ING, Delta Lloyd, ABN AMRO, Argenta, Aegon etc. Bovendien werken wij samen met een groot aantal verzekeraars, waardoor we ook scherpe verzekeringspremies kunnen bieden.

   

  Soorten hypotheekrente

  Je kunt kiezen uit de volgende soorten hypotheekrente:

   

  Actuele hypotheekrente

  Wilt je graag advies over welke actuele hypotheekrente het beste bij u past? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur. Deze kan de hypotheekrente van verschillende hypotheken op een rij zetten en zo kunt u de beste keuze maken. Wilt u een indicatie van de actuele hypotheekrente kijk dan op onze pagina: actuele hypotheekrente.

  Bronpagina

 • Bouwrente is de rente die je verschuldigd bent aan de aannemer over de kosten van de bouw van je nieuwbouwhuis. Bijvoorbeeld de aankoop van de grond van de gemeente en de bouwmaterialen.

  Bouwrente kent verschillende vormen die fiscaal op verschillende manieren behandeld worden. In het volgende voorbeeld worden de verschillende vormen van het begrip bouwrente toegelicht.

  Hoe wordt de bouwrente berekend? Een voorbeeld:

  In dit voorbeeld wordt een nieuwbouwwoning gebruikt met de volgende data:

  • De bouw is op 1 februari gestart.
  • De oplevering is 1 maart.
  • De woning wordt op 1 april gekocht.
  • Op 1 juni wordt de hypotheekakte getekend.

  Verschillende soorten bouwrente

  Een bedrag aan rente van 1 februari tot 1 april is opgenomen in de koopsom van de woning. Dit is rente die aan de aannemer verschuldigd is. De aannemer heeft namelijk op 1 februari de grond moeten kopen van de gemeente om erop te gaan bouwen. Deze rente is niet fiscaal aftrekbaar en heet bouwrente.

  Onder bouwrente valt vaak ook nog een andere rente, die de koper verschuldigd is aan de aannemer. Over de periode van 1 april tot 1 juni wordt rente berekend over de bouwmaterialen die de aannemer gebruikt en dus moet voorschieten. Ook deze vorm van rente wordt bouwrente genoemd. Zolang deze rekeningen niet zijn betaald, is de koper deze rente verschuldigd aan de aannemer. Deze vorm van bouwrente is wel fiscaal aftrekbaar.

  ‘Bouwrente’ moet je niet verwarren met het begrip ‘rente tijdens de bouw‘. Na het passeren van de hypotheekakte op 1 juni, kunnen de rekeningen van de aannemer betaald worden. Vanaf dat moment wordt de verschuldigde rente niet meer betaald aan de aannemer, maar aan de geldverstrekker. Deze rente is de koper verschuldigd over het al opgenomen hypotheekbedrag. Deze rente is fiscaal aftrekbaar. Deze rente wordt ‘rente tijdens de bouw’ genoemd en wordt vaak verward met de term ‘bouwrente’.

  Bouwrentedepot

  Om dubbele woonlasten (van je huidige woning en de nieuwbouwwoning) te voorkomen, is het mogelijk om een bedrag mee te financieren in de hypotheek. Dit bedrag wordt het bouwrentedepot genoemd. Uit het bouwrentedepot wordt de rente tijdens de bouw voldaan. De rente over het bouwrentedepot is fiscaal niet aftrekbaar.

  Twijfel je nog tussen bestaande bouw of nieuwbouw? Kijk dan hier naar voor- en nadelen tussen bestaand en nieuwbouw.

  Alles weten over bouwrente en het kopen van een nieuwbouwwoning?

  Voor uitgebreide informatie over bouwrente kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

  Maak een afspraak >

  Het eerste gesprek is altijd gratis

  Gerelateerde items:

  Bronpagina

 • Je wilt een huis kopen en bent terecht benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Het kopen van een huis is in een paar stappen uit te splitsen.

  Hieronder vind je ons stappenplan huis kopen. Zo krijg je kort een indruk wat er allemaal bij komt kijken.

  • Stap 1. Kennismaking en oriënterend gesprek met je Huis & Hypotheek-adviseur, zodat je weet wat voor jou mogelijk is en welke hypotheek het beste bij je past.
  • Stap 2. Adviesgesprek voor de daadwerkelijke aankoop, specifieke berekening voor de woning van jouw voorkeur.
  • Stap 3. Je bent mondeling de aankoop van de woning overeengekomen. Tijd voor het nakijken van koopakte of koop-/aanneemovereenkomst (bij nieuwbouw).
  • Stap 4. De hypotheekofferte(s) passend bij jouw wensen en mogelijkheden worden opgevraagd en benodigde stukken worden verzameld.
  • Stap 5. Ondertekenen hypotheekofferte en aanverwante documenten. De hypotheekverstrekker zal deze vervolgens beoordelen.
  • Stap 6. Administratieve afhandeling van de hypotheekaanvraag, bijvoorbeeld het regelen van de bankgarantie. Je adviseur houdt contact met de notaris en makelaar.
  • Stap 7. Eventuele afspraak over de verzekeringen.
  • Stap 8. Praktische uitvoering. Te denken valt aan stortingen/betaling die moeten worden gedaan inclusief eventuele kosten voor een testament of samenlevingscontract.
  • Stap 9. Passeren van de hypotheekakte. De notaris zal de leveringsakte opmaken (eigendomsbewijs) en de hypotheekakte in concept opmaken. Dit concept wordt nog door de adviseur gecontroleerd.
  • Stap 10. Afronding/ evaluatiegesprek. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je deze kwijt in het afrondende gesprek.

  Bronpagina

 • Om je hypotheek te kunnen uitrekenen zijn een aantal factoren van belang. Denk hierbij o.a. aan:

  • Het bruto jaarinkomen (en zo nodig je partner)
  • De executiewaarde van het pand
  • Het te hanteren rentepercentage
  • Huidige financieringslasten
  • Alimentatieverplichtingen aan ex-partner
  • In te brengen eigen middelen

  Hypotheek uitrekenen

  Om een indicatie te krijgen van je hypotheekbedrag kun je ook eenvoudig online je hypotheek uitrekenen via de hypotheekberekening van Huis & Hypotheek.

  Direct je hypotheek uitrekenen >

  Meer informatie over het uitrekenen van je hypotheek?

  Voor uitgebreide informatie over bouwrente kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

  Gerelateerde items:

  Bronpagina

 • Je kunt er op twee manieren achter komen hoeveel hypotheek je kunt krijgen.

  1. Je kunt zelf een online berekening maken (inschatting)
  2. Je kunt een adviseur een berekening laten maken (exact).

  Het exacte bedrag wat je kunt lenen is van aardig wat factoren afhankelijk, bijvoorbeeld van de hoogte van de hypotheekrente en de rentevaste periode die je kiest. Daarom geeft een online berekening alleen een indicatie.

  Wat je ook niet moet vergeten, is te bedenken hoeveel je uit wilt geven aan wonen. Je wilt natuurlijk een goede balans tussen leuk wonen en lekker leven. Soms is het dan beter om juist níét maximaal te lenen, maar juist wat minder.

  Exact berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen

  Maar vaak is er meer mogelijk om een hypotheek te krijgen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je gebruik kunt maken van een startershypotheek, starterslening of dat je ouders garant staan. Er zijn vaak meer mogelijkheden om toch het huis te kopen dat je wilt. Voor een exacte berekening hoeveel hypotheek je kunt krijgen een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur in jouw omgeving.

  Lees ook:

  Bronpagina

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback