Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Vergelijken van financiële producten loont!

Autoriteit Consument en Markt (ACM) raadt aan om voor aanschaf eerst de verschillende financiële producten zoals verzekeringen of hypotheken met elkaar te vergelijken. Uit berekeningen blijkt namelijk dat je flink kunt besparen.

 

Besparen
De besparingen bij een hypotheek zijn het grootste: tussen de goedkoopste en duurste hypotheek zit een gat van € 550,- per jaar. Ook bij autoverzekeringen zijn de verschillen groot. ACM heeft voor een aantal huishoudtypes 15 verschillende financiële producten met elkaar vergeleken. ACM geeft wel aan dat naast prijs ook voorwaarden belangrijk zijn in de vergelijking. 

 

Concurrentie stimuleren
Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van ACM snapt dat het vergelijken van financiële producten niet van iedereen een favoriete klus is, 'maar rondkijken en vergelijken levert soms die extra euro's op die je ergens anders aan kunt besteden.' Tegelijkertijd stimuleer je de concurrentie, omdat bedrijven zo genoodzaakt worden om voor meer keuzes te zorgen of een aantrekkelijker aanbod te doen.

 

Uitbesteden
Besteed jij het maken van een vergelijking uit aan een financieel adviseur? Ga dan het liefste naar een onafhankelijke adviseur. Hij of zij kan voor jou een persoonlijke vergelijking maken van bijna alle aanbieders. Daarentegen maakt een adviseur van een bank alleen een vergelijking van de producten van eigen merk.

 

Wil je weten hoe zo'n vergelijking voor hypotheken tot stand komt?

Stappenplan voor hypotheekadvies

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten