Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Rentetrends: laag, lager, laagst

Al enige tijd worden we om de oren geslagen met het feit dat de hypotheekrente his-to-risch laag is. En dat 'ie écht niet lager kan. Toch wel: sinds juli en augustus verlagen elke week tussen de tien en vijftien geldverstrekkers de rente! Dat geldt voor elke rentevaste periode, maar de periode 20 jaar vast met NHG gaat aan kop. 

 

Bekijk de actuele hypotheekrentes

 

In het derde kwartaal van dit jaar werden de rentevaste periodes van 10 en 30 jaar populairder. Nu we net aan het vierde kwartaal beginnen, wordt voor nieuwe hypotheken 20 jaar vast weer vaker gekozen.

Stijgen of dalen?

Sinds twee weken is de rente op de kapitaalmarkt licht opgelopen, we vermoeden door geruchten over afbouw van het stimuleringsprogramma van de ECB. Als gevolg daarvan heeft een aantal aanbieders deze week de rente wat verhoogd. Toch waren er ook geldverstrekkers die verlaagden.

Wij verwachten dat de komende weken de rente bij een aantal aanbieders nog iets verder zal dalen. Het zullen steeds heel kleine wijzigingen per keer zijn (hooguit 0,05%-0,1%). Toch zullen sommige geldverstrekkers wellicht ook tijdelijk een pas op de plaats maken en eerst de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt willen aankijken.

Wat is nu de beste rentevaste periode voor mij?

Dat hangt onder andere af van hoeveel waarde jij hecht aan zekerheid en flexibiliteit. Een adviseur van Huis & Hypotheek geeft graag meer uitleg.

 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten