Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Ben jij goed voorbereid op inkomensrisico’s?

Stel, je komt zonder baan te zitten en het lukt niet om snel iets anders te vinden. Daardoor komt er elke maand ineens een stuk minder geld binnen. Kun je na een tijdje de hypotheek nog wel betalen?

Wat is een inkomensrisico?

Het verlies van inkomen wordt door adviseurs ‘inkomensrisico’ genoemd. Behalve je baan verliezen, kun je bijvoorbeeld ook langdurig ziek of arbeidsongeschikt worden of jij en je partner besluiten niet meer samen verder te gaan. Allemaal voorbeelden van situaties waarin betalingsproblemen kunnen ontstaan omdat je inkomen minder wordt.

Werkloosheid nummer 1

Heb je er nog niet eerder bij stilgestaan? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van BLG Wonen blijkt namelijk van de 2.000 ondervraagden, één op de drie er niet over nagedacht had. Het einde van een relatie is trouwens de grootste veroorzaker van betalingsproblemen.

Een goede voorbereiding

Goed nieuws: je kunt je financieel gezien op voorbereiden door elke maand wat extra te sparen. Als je zzp'er bent is het misschien verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Of als je in loondienst bent kun je een woonlastenverzekering af te sluiten.

 

Koop je een huis, dan rekent de adviseur altijd uit of de maandlasten nog betaalbaar zijn mocht je inkomen ineens minder zijn. Daarnaast kijkt hij of zij wat je kunt doen om problemen te voorkomen. Ook als je al een huis hebt, kun je je adviseur om een berekening vragen.

Kom in actie!

Maar verzekering afgesloten of niet: vermoed je dat je betalingsproblemen gaat krijgen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je adviseur. Samen kijk je welke oplossingen er zijn en zo houd je grip op je geld.

 

Meer weten? Neem dan contact op met je adviseur.

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten