De online hypotheekmodule: regel zelf je hypotheek

Eerste koophuis? Sluit online je hypotheek af

Met onze geautomatiseerde online hypotheekmodule ontvang je een compleet hypotheekadvies op je scherm dat volledig aansluit op jouw unieke situatie. Je regelt je hypotheek zelf, gewoon vanuit je luie stoel. Hiermee bespaar je zowel tijd als geld! Hoe fijn is dat?

Online hypotheekmodule Huis & Hypotheek

Goed voorbereid op huizenjacht

Ben jij op zoek naar je eerste koophuis? Dan komt onze online hypotheekmodule goed van pas. Met een online oriëntatie op maat breng je jouw financiële mogelijkheden in kaart. Deze online oriëntatie heeft een waarde van € 80,- en kun je nu voor slechts € 1,- uitproberen!

Voor € 1,- maak je eenvoudig een accurate berekening van jouw maximale hypotheek. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw hypotheekbudget én persoonlijke situatie. Ook krijg je inzicht in je toekomstige maandlasten en maak je onbeperkt berekeningen (voor verschillende huizen en hypoteekrentes) terwijl je jouw eerste koophuis zoekt. Met deze kennis op zak weet jij precies wat je financiële mogelijkheden zijn en ga je goed voorbereid op huizenjacht. Heb je een huis gevonden? Dan kun je met onze online hypotheekmodule vanaf € 1295,- zelf online je hypotheek regelen en afsluiten.

De online adviespakketten

De online hypotheekmodule kent drie pakketten. Voordat je de module start, kies je één van onderstaande pakketten uit. Wil je meer informatie over een pakket? Klik hieronder dan op ‘lees meer over dit pakket’. Je kunt tussentijds altijd upgraden naar een uitgebreider pakket. Hiervoor betaal je niet dubbel, je betaalt alleen het verschil tussen de prijzen van de pakketten.

Hoe werkt het online afsluiten van je hypotheek?

Terwijl je de module doorloopt, vul je jouw persoonlijke gegevens in. Denk daarbij aan gegevens over jouw (financiële) situatie, behoeften, toekomstplannen en het huis dat je op het oog of gekocht hebt. De module werkt op basis van algoritmes, waardoor deze een hypotheekadvies uitbrengt dat volledig bij jou en de acceptatiecriteria van geldverstrekkers aansluit. Het advies bevat onder meer informatie over je maximale hypotheek, het type hypotheek, het inzetten van je spaargeld, de looptijd, rentevaste periode en de risico’s. Je kiest op suggestie van de module de geldverstrekker die het best bij jou past.

Blij met je hypotheekadvies?

Als het goed is, sluit het advies perfect aan bij jouw situatie. Als jij het daar ook mee eens bent, kun je de hypotheek laten aanvragen (als je voor het pakket ‘online advies & hypotheek’ of ‘online advies, hypotheek & servicegesprek’ hebt gekozen of hiernaar gaat upgraden of bent geüpgraded). Vanaf het aanvraagproces nemen wij het stokje van jou over, zodat je volledig wordt ontzorgd. Je verzamelt je gegevens via de Ockto applicatie of je vult je gegevens zelf handmatig in, waarna wij deze doorsturen naar de door jou gekozen geldverstrekker. Ook bemiddelen wij de hypotheek voor jou. Zo sluit je jouw hypotheek af zonder zorgen!

Begeleiding bij de online hypotheekmodule?

Vind je het toch spannend om alles zelf te regelen en wil je liever wat meer begeleiding? Kies dan voor het pakket ‘online advies, hypotheek & servicegesprek’. Bij dit pakket krijg je een servicegesprek met een deskundige van de door jou gekozen vestiging. Jullie lopen de module samen door en bespreken je hypotheekadvies. Daarnaast is er tijd om je vragen te stellen. Vervolgens sluiten wij de hypotheek voor je af. Je kunt altijd upgraden naar een uitgebreider pakket, waardoor je niet vooraf hoeft te bepalen of je begeleiding wilt of niet. Je hoeft hiervoor niet dubbel te betalen, je betaalt alleen het verschil in kosten tussen de pakketten.  

Past de online hypotheekmodule bij jou?

Of jij gebruik kunt maken van de online hypotheekmodule hangt af van een aantal punten. In sommige gevallen is regulier hypotheekadvies namelijk een betere keuze. We willen jou immers van hypotheekadvies voorzien dat volledig aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Bekijk hier of je gebruik kunt maken van de online hypotheekmodule.

De voordelen van de online hypotheekmodule

Bespaar tijd en geld

Je kunt de online hypotheekmodule zelfstandig invullen, gewoon vanuit je luie stoel wanneer dat jou uitkomt. Ook in de avonden en weekenden, zodat je nóg flexibeler bent. Je hoeft geen afspraken in te plannen met een adviseur, tenzij je de hulp nodig hebt. Hiermee bespaar je tijd en vallen je advieskosten goedkoper uit.

Zelf regelen

Met de online hypotheekmodule bereken je gemakkelijk je maximale hypotheek en kies je de geldverstrekker die bij jou past. De module ondersteunt jou hierbij door middel van een uitgebreide uitleg en een filmpje. De hypotheekaanvraag en -bemiddeling regelen wij! Zo word je volledig ontzorgd in dit stadium van het proces. Heb je hulp nodig? Dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met jouw adviseur.

Eenvoudig upgraden

Het kan voorkomen dat je voor het ‘online oriëntatie op maat’ of het ‘online advies & hypotheek’ pakket hebt gekozen en merkt dat je toch meer begeleiding nodig hebt. Je kunt altijd gemakkelijk upgraden naar een uitgebreider pakket om die begeleiding te krijgen. Bij het ‘online advies, hypotheek & servicegesprek’ pakket krijg je een servicegesprek met Huis & Hypotheek.

Veelgestelde vragen

 • Met de online hypotheekmodule kun jij als starter op de woningmarkt jouw hypotheek online regelen, waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt hiervoor zelf alle benodigde gegevens online invullen, mét of zónder hulp van een hypotheekadviseur. Nadat alle gegevens zijn ingevuld, krijg je een online hypotheekadvies. Dit advies geeft aan welke geldverstrekkers het best bij jou passen en sluit volledig aan bij jouw persoonlijke situatie, wensen en toekomstplannen. Zodra de module volledig is doorlopen, vraagt Huis & Hypotheek de hypotheek bij de desbetreffende geldverstrekker aan. Zo is jouw hypotheek zorgeloos geregeld!

  Bronpagina

 • Je kunt de gegevens die je tijdens de hypotheekmodule invult tussentijds opslaan en een andere keer verder gaan met invullen. Houd er wel rekening mee dat de hypotheekrentes in de tussentijd kunnen veranderen. Zodra je weer verdergaat met de online hypotheekmodule, rekent hij met de huidige hypotheekrente. Het ‘online oriëntatie op maat’ pakket kun je ook zo vaak doorlopen als je wilt, gezien je hier onbeperkt berekeningen mee kunt maken.

  Bronpagina

 • Mocht je ergens niet uitkomen, kun je altijd contact opnemen met een adviseur. Hij of zij kan jou verder helpen. Wil je liever uitgebreide begeleiding? Dan kun je kiezen voor het ‘online advies, hypotheek & servicegesprek’ pakket. Bij dit pakket zit een telefonisch, online of fysiek servicegesprek met een adviseur inbegrepen. Hij of zij doorloopt samen met jou de module.

  Bronpagina

 • Nadat je het online hypotheekadvies hebt ontvangen, kun je de hypotheek laten aanvragen. Je kunt dit bij de door jou gekozen vestiging van Huis & Hypotheek aangeven, zodat dit direct in gang wordt gezet. Zij nemen vervolgens contact op met de geldverstrekker en sturen de benodigde documenten naar hen door.

  Bronpagina

 • Ja, zodra je de online hypotheekmodule gebruikt, moet je hiervoor betalen. Dus ook als achteraf blijkt dat jouw hypotheek niet rond komt. Echter, de kans dat dat gebeurt is erg klein. De online hypotheekmodule geeft namelijk nauwkeurige adviezen op basis van jouw persoonsgegevens en overige informatie. We raden je wel aan om eerst je maximale hypotheek te laten bereken voordat je gebruikmaakt van de online hypotheekmodule. Dit kan door te kiezen voor het pakket ‘online oriëntatie op maat’ of door in gesprek te gaan met een van onze hypotheekadviseurs.

  Bronpagina

 • Op het moment dat wij niet bereikbaar zijn, kun je de vestiging van Huis & Hypotheek waar jij bij aangesloten zit een e-mail sturen. Er wordt dan zo spoedig mogelijk (de eerstvolgende werkdag) contact met je opgenomen.

  Bronpagina

 • Dit is helaas niet mogelijk. Om de hypotheek aan te kunnen vragen, hebben wij een taxatierapport nodig. Zonder taxatierapport kun je alleen gebruikmaken van het pakket ‘online oriëntatie op maat’. Bij dit pakket kun je namelijk een geschatte waarde invullen.

  Bronpagina

  • Je bezit niet over de Nederlandse nationaliteit en/of kunt geen Nederlands lezen en/of spreken.
   • Je bent jonger dan 18 of ouder dan 55 jaar.
   • Je bezit niet over de Nederlandse nationaliteit en/of kunt geen Nederland lezen en/of spreken.
   • Je hebt geen Nederlandse bankrekening.
   • Je bent gescheiden, maar hebt nog geen bewijs van inschrijving van de echtscheiding.
   • Je bent niet in loondienst.
   • Je hebt inkomen op basis van een Arbeidsmarktscan of een Perspectiefverklaring.
   • Je bent zzp-er óf hebt één of meerdere ondernemingen.
   • Je inkomsten/vermogen komen/komt uit het buitenland.
   • Je koopt een woning mét erfpacht.
   • Jouw hypotheek moet worden verkregen met een Starterslening/Koopgarant of een andere koopconstructie.
   • Je koopt een recreatiewoning, woonboot, woning in het buitenland of laat zelf een woning bouwen.
   • Je hebt ooit eerder al een woning gekocht of momenteel een (of meerdere) woningen op je naam staan.

  Als een (of meerdere) van bovenstaande punten op jou van toepassing is/zijn, kun je geen gebruikmaken van de online hypotheekmodule en staan we graag voor jou klaar met regulier hypotheekadvies.

  Bronpagina

 • Tegenwoordig heb je geen vast contract meer nodig om een hypotheek af te sluiten, dus ook niet voor onze online hypotheekmodule. Bij het invullen van een werkgeversverklaring heeft je werkgever namelijk de mogelijkheid een intentieverklaring af te geven. Hiermee geeft de werkgever aan of hij van plan is om je een vast contract aan te bieden na afloop van je tijdelijke contract. Voorwaarde is wel dat jij je werk goed blijft doen en dat de situatie van het bedrijf niet verandert. Met deze intentieverklaring kun je een hypotheek aanvragen op basis van je huidige inkomen.

  Naast een intentieverklaring, is er ook de Inkomensbepaling Loondienst: een methode die is ontwikkeld om het aanvraagtraject van een hypotheek soepeler te laten verlopen. De Inkomensbepaling Loondienst kan worden aangevraagd als je minimaal drie maanden in loondienst bent. Dit doe je via het UWV verzekeringsbericht, die je kunt downloaden via Mijn UWV. Dit is een digitaal document met daarop het loon- en werkgeversverleden. Hiermee bereken je het maximale inkomen dat kan worden gebruikt voor de berekening van het toetsinkomen. Lees hier meer over de Inkomensbepaling Loondienst. Heb je een flex- of oproepcontract of tijdelijk contract zonder intentieverklaring? Dan wordt je inkomen bepaald op basis van de afgelopen 36 maanden.

  Bronpagina

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback