Hypotheekadvies traject

Advies in 5 stappen

Er komt heel wat kijken bij het adviseren over of afsluiten van een hypotheek. Om je een beeld te geven van wat er allemaal gebeurt, hebben we het hypotheektraject opgedeeld in vijf stappen. Zo heb je inzicht in wat je te wachten staat en wat Huis & Hypotheek allemaal voor je doet.

Direct een afspraak maken?
Hypotheekadvies traject

Hoe komt mijn hypotheek tot stand?

Stap 1: Inventarisatie persoonlijke situatie

Tijdens het kennismakingsgesprek leren jij en de adviseur elkaar kennen. Hij of zij inventariseert je woonwensen en financiële situatie. Vervolgens krijg jij een indicatie van wat voor jou een reële koopprijs is voor jouw nieuwe huis, zodat je op zoek kunt gaan.

Daarnaast vertelt je adviseur wat je van Huis & Hypotheek mag verwachten, en kom je alvast wat meer te weten over de verschillende vormen van hypotheken. Je ontvangt vóórdat je adviseur voor jou aan de slag gaat een indicatie van de kosten.

Stap 2: Keuzemogelijkheden bespreken en aanscherpen

  • Wat zijn voor jou verantwoorde en betaalbare hypotheeklasten?
  • Hoe lang wil je duidelijkheid hebben over je hypotheeklasten?
  • Welke hypotheekvoorwaarden zijn voor jou belangrijk?
  • Wat voor plannen heb je voor de toekomst?
  • Welk risico wil je lopen bij bijvoorbeeld overlijden en arbeidsongeschiktheid?

Samen met je adviseur stel je de wensen en behoeften op scherp. Op die manier kan je Huis & Hypotheek-adviseur gericht op zoek naar producten die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Stap 3: Analyse, advies en aanvragen hypotheekofferte

De adviseur analyseert alle beschikbare mogelijkheden bij de verschillende hypotheekaanbieders en stelt het advies op. Denk daarbij aan advies over de hypotheekvorm, duur van de rentevasteperiode, speciale voorwaarden, risico’s, etc.

Herken jij jezelf in het hypotheekadvies? Dan vraagt je adviseur de offerte aan voor een hypotheek die bij jou past.

Stap 4: Tekenen hypotheekofferte en bemiddeling

Is het allemaal duidelijk? Weet je waar je voor tekent? Heb je geen vragen meer en ga je akkoord? Dan teken je de offerte. Je adviseur regelt de verdere afhandeling van de aanvraag en controleert de stukken bij de notaris.

Jouw hypotheek is goed geregeld en je kunt zonder zorgen gaan wonen in je eigen droomwoning!

Stap 5: Nazorg

Nadat je je droomwoning hebt gekocht, houdt het werk van je Huis & Hypotheek-adviseur niet op. Zodra er namelijk iets wijzigt in je persoonlijke situatie of op de hypotheekmarkt, kan je adviseur opnieuw bekijken wat de impact hiervan is op jouw hypotheek. Bijvoorbeeld omdat er gezinsuitbreiding aankomt en één van de twee minder gaat werken. Of omdat je plots arbeidsongeschikt raakt.

Wil je helemaal geen omkijken meer naar je financiën? Dan ga je voor SeeF.

Vrijblijvende kennismaking

Heb je een vraag of wil je meer weten? Wij staan voor je klaar. Loop gerust eens binnen of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback