Online oriëntatie op maat pakket

Ben jij de zoektocht naar je eerste koophuis gestart? Dan is het verstandig om eerst jouw maximale hypotheek in kaart te brengen. Met het ‘Online oriëntatie op maat’ pakket van de online hypotheekmodule bereken je nu tijdelijk voor slechts € 1,- onbeperkt je maximale hypotheek (voor verschillende huizen en hypotheekrentes) en krijg je inzicht in je toekomstige maandlasten. Zo weet je precies op welke woningen je kunt bieden en hoeveel. Heb je de woning daadwerkelijk gekocht? Dan kun je gemakkelijk upgraden naar een uitgebreider pakket, waarin je de hypotheek kunt laten afsluiten. Zo regel je het zelf en word je tegelijkertijd ontzorgd.

Het online oriëntatie op maat pakket: wat krijg je?

 • onbeperkt accurate berekeningen van jouw maximale hypotheek (waarin rekening wordt gehouden met jouw hypotheekbudget en persoonlijke situatie). Je kunt berekeningen maken voor verschillende huizen en hypotheekrentes;
 • inzicht in je toekomstige bruto- en netto maandlasten;
 • de mogelijkheid om onbeperkt berekeningen te maken terwijl je jouw eerste koophuis zoekt.

Zo werkt het

Zodra je het ‘online oriëntatie op maat’ pakket in de online hypotheekmodule start, vul je een aantal gegevens in. Via de Ockto applicatie verzamel je jouw persoonsgegevens gemakkelijk vanuit verschillende overheidsinstanties en kun je deze veilig delen. De gegevens worden door Ockto automatisch ingevuld, maar je kunt ze naderhand ook nog handmatig aanpassen/aanvullen. Wil je geen gebruikmaken van Ockto? Dan kun je jouw gegevens ook handmatig invullen. Verder beantwoord je nog enkele vragen over onder meer je inkomsten, uitgaven en hoe groot je de kans inschat op werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Dit heb je nodig

 • een geldig(e) paspoort of identiteitskaart;
 • je meest recente salarisstrook (maximaal één maand oud);
 • overzicht van het saldo op je privé-, spaar- en/of beleggingsrekening;
 • je pensioengegevens;
 • een uitdraai UWV arbeidsverleden;
 • een actuele werkgeversverklaring (maximaal drie maanden oud);
 • formulier secundaire arbeidsvoorwaarden (dient ingevuld te worden door werkgever);
 • overzicht van lopende leningen en kredieten, inclusief studieleningen (ook in opbouw- of pauzefase).
 • indien van toepassing, een kopie van je echtscheidingsconvenant, de beschikking en de inschrijving. Let op! Alimentatie is geen inkomen.

Om te weten te komen of jij de online hypotheekmodule kunt gebruiken, vul je eerst vier korte vragen in.

Kan ik gebruikmaken van de online hypotheekmodule?

Hier kun je alvast bekijken of jij gebruik kunt maken van bovenstaand pakket.

Veelgestelde vragen

 • Ben jij een starter op de woningmarkt die op zoek is naar zijn/haar eerste koopwoning? Kijk dan of je gebruik kunt maken van onze online hypotheekmmodule! Deze bestaat uit drie pakketten. Met het online oriëntatie op maat pakket kun je uitgebreid jouw financiële situatie in kaart brengen. Zo bepaal je jouw hypotheekbudget, krijg je inzicht in je toekomstige netto en bruto maandlasten en maak je onbeperkt accurate berekeningen van je maximale hypotheek (ook voor verschillende huizen en hypotheekrentes). Zo weet je precies waar je aan toe bent en op welke woningen je (hoeveel) kunt bieden.

  Voor een indicatie kun je ook gebruikmaken van onze rekentool. Houd er wel rekening mee dat er aan de uitkomsten van deze tool geen rechten kunnen worden ontleend.

  Heb je jouw financiële situatie berekend en je droomwoning gevonden? Dan kun je met de online hypotheekmodule ook zelf online je hypotheek regelen.

  Past de online hypotheekmodule niet bij jou? Dan kun je ook altijd nog een vrijblijvend gesprek inplannen met één van onze adviseurs, zij helpen je ook graag bij het in kaart brengen van je financiële mogelijkheden.

  Bronpagina

 • Ja, je kunt tussentijds altijd upgraden naar een uitgebreider pakket. Hiervoor betaal je alleen het verschil tussen de twee pakketten. Je betaalt dus niet het volledige pakketbedrag opnieuw.

  Bronpagina

 • Het is niet mogelijk om naderhand voor een minder uitgebreid pakket te kiezen.

  Bronpagina

 • De online hypotheekmodule is niet voor iedereen geschikt. Door jou een aantal korte vragen te stellen, kunnen we achterhalen of jij gebruik kunt maken van de online hypotheekmodule of dat jouw situatie om uitgebreider advies vraagt. We vinden het ten slotte belangrijk dat jij goed wordt geïnformeerd en de hypotheek vindt die het best bij jou past. Als je geen gebruik kunt maken van de online hypotheekmodule, helpt een van onze hypotheekadviseurs jou graag verder.

  Bronpagina

 • Met de Ockto applicatie kun je gemakkelijk jouw persoonsgegevens van verschillende overheidsinstanties automatisch ophalen. Op die manier hoef je het niet zelf te zoeken en handmatig in te vullen. Echter, de optie om je gegevens handmatig in te vullen, is er ook. Deze gegevens haal je op bij het UWV, de Belastingdienst, MijnOverheid, MijnPensioenoverzicht.nl en je bank.

  Bronpagina

 • Het ophalen en delen van jouw persoonsgegevens via Ockto is zeker veilig. Ockto voldoet aan de geldende wetgeving en de eisen van toezichthouders. Wil je meer weten over het delen van je persoonsgegevens via Ockto? Kijk dan op Ockto.nl.

  Bronpagina

 • We willen dat jij je zo min mogelijk zorgen hoeft te maken over je hypotheek en dat je deze zonder zorgen kunt afbetalen, nu en in de toekomst. Om die reden vragen we ook alvast naar jouw pensioeninkomen.

  Bronpagina

 • Ja, dit is verplicht. Een studieschuld is namelijk ook een lening die je uiteindelijk moet terugbetalen. Dit kan ervoor zorgen dat je maandelijks minder te besteden hebt voor een hypotheek. Voor onze berekening is het daarom belangrijk om te weten hoeveel jij voor je studie hebt geleend.

  Bronpagina

 • Nee, het advies en afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering- en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering zit bij de prijs van de online hypotheekmodule inbegrepen. Je hoeft hier niet extra voor te betalen.

  Bronpagina

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback