Wat zijn de kosten voor de notaris bij het oversluiten van mijn hypotheek?

Aan het oversluiten van een hypotheek zitten vaak kosten van onder andere een notaris verbonden. Allereerst betaal je net als bij het afsluiten van de hypotheek afsluit-, taxatie- en notariskosten. Verder is het zo dat je tijdens de looptijd van de hypotheek niet zomaar de hypotheek kunt overzetten. Hiervoor rekent de geldverstrekker een boete, omdat zij dan rente-inkomsten mislopen.

Kosten notaris onderdeel kosten koper

Kosten koper zijn de kosten die bovenop de koopprijs van de woning komen. Over het algemeen bedragen deze kosten 10% van de koopprijs. Deze kosten bestaan uit:

Kosten notaris bij oversluiten hypotheek (voorbeeld)

Honorarium notaris: € 250,-
Recherchekosten Kadaster: € 45,-
Inschrijfkosten Kadaster: € 120,-
Royementskosten: € 37,50
Kosten Kadaster doorhaling: € 2,50
Werkzaamheden Notaris Akte: € 50,-
Totale kosten: € 591,- (ex. btw)

Onafhankelijk hypotheekadvies loont

Wil je graag precies weten wat het voor jou zou kosten om je hypotheek over te sluiten? Maak dan eens een afspraak met één van onze adviseurs. Hij of zij kan dan alle voor- en nadelen op een rij zetten van het oversluiten van een hypotheek. De adviseur heeft vaak ook nog connecties in de buurt en kent de goede en voordelige notarissen in jouw omgeving. Maak nu vrijblijvend een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Maak een afspraak >

Meer informatie over de kosten van een notaris?

Voor uitgebreide informatie over de kosten van een notaris kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je adviseur licht je graag volledig in.

Gerelateerde items:

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback