Rentemiddeling

Rente middelen

Direct besparen op je maandlasten? Wil je je maandlasten verlagen, maar is het einde van je rentevaste periode nog niet in zicht? Dan kan rentemiddeling een optie zijn. Je nieuwe hypotheekrente komt tussen de oude en actuele rente tussen in te liggen.

Plan een adviesafspraak
rentemiddelen - Huis & Hypotheek

Advies over rentemiddeling?

Je Huis & Hypotheek-adviseur kijkt of jouw aanbieder rentemiddeling aanbiedt, tegen welke voorwaarden je hier gebruik van kunt maken, wat je nieuwe maandlasten ongeveer gaan worden en of de hypotheek oversluiten niet voordeliger is.

Waarom rentemiddeling?

  • Direct profiteren van een lagere hypotheekrente.
  • Precies weten wat je betaalt in de komende jaren.
  • Als oversluiten geen optie is, bijvoorbeeld om dat je inkomen lager is of de oversluitboete niet kunt of wilt betalen.
  • Je huis staat onder water.
  • Je hebt een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek.
  • Je huidige hypotheekrente is hoger dan 4,0%.
  • De rentevaste periode loopt nog minimaal 24 maanden, liefst nog langer.
  • Je bent niet van plan binnen nu en twee jaar te verhuizen.

Hoe werkt rentemiddeling?

Bij rentemiddeling zet je de hypotheekrente opnieuw vast, nog voordat je huidige rente is afgelopen. Simpel gezegd neemt je geldverstrekker de rente die je nu betaalt en middelt die met de actuele marktrente. De boete, die je bij oversluiten in één keer moet betalen, wordt uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode.

Je gaat direct minder betalen

Hoewel je nieuwe rentetarief niet zó laag is als de huidige hypotheekrente, ga je wel direct een lagere rente betalen. En dat merk je direct in de maandlasten. De geldverstrekkers die rentemiddeling aanbieden, hebben trouwens allemaal een eigen manier van rekenen en eigen voorwaarden. Je adviseur zoekt het voor je uit.

Wat kost rentemiddeling?

Houd wel rekening met kosten voor het regelen van rentemiddeling. Maar meestal zijn die lager dan het bedrag dat je gaat besparen. Schakel je een adviseur in? Hij of zij brengt het aantal uren werk dat nodig was bij jou in rekening. Van te voren krijg je een indicatie.

Wanneer niet rentemiddelen?

  • De hypotheek is pas onlangs afgesloten.
  • Je rente al lager is dan 4,0%.
  • De rentevaste periode loopt binnen 2 jaar af.
  • Je hebt een volledige (bank-) spaarhypotheek.

Rekenvoorbeeld:

Stel: jouw hypotheekrente staat nog 3 jaar vast tegen 5,5% rente. Als je nu een nieuwe hypotheek zou afsluiten, hanteert je bank bijvoorbeeld een rente van 3,0% voor tien jaar vast. Als je vraagt om rentemiddeling, neemt de bank die 2% verschil die ze nog 3 jaar lang tegoed heeft en verdeelt die over die 10 jaar. Dan kom je uit op een rente van 3,75% voor de komende tien jaar.

Kunnen wij je helpen?

Maak een afspraak

We willen graag kennis met je maken.

Mail ons

Binnen 1 dag ontvang je een antwoord.

Bel mij terug

Een adviseur belt je terug.

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal veelgestelde vragen die wellicht voor jou interessant zijn. Staat jouw vraag er niet bij? Ga dan naar alle veelgestelde vragen

  • De hypotheekrente van een hypotheek is bijna dagelijks aan verandering onderhevig. Wij krijgen de actuele hypotheekrente van verschillende hypotheken rechtstreeks aangeleverd van alle banken en tonen deze rente in een overzicht op onze website.

    Hypotheekrente van verschillende aanbieders

    Huis & Hypotheek bemiddelt in hypotheken van vrijwel alle hypotheekaanbieders; ING, Delta Lloyd, ABN AMRO, Argenta, Aegon etc. Bovendien werken wij samen met een groot aantal verzekeraars, waardoor we ook scherpe verzekeringspremies kunnen bieden.

     

    Soorten hypotheekrente

    Je kunt kiezen uit de volgende soorten hypotheekrente:

     

    Actuele hypotheekrente

    Wilt je graag advies over welke actuele hypotheekrente het beste bij u past? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur. Deze kan de hypotheekrente van verschillende hypotheken op een rij zetten en zo kunt u de beste keuze maken. Wilt u een indicatie van de actuele hypotheekrente kijk dan op onze pagina: actuele hypotheekrente.

    Bronpagina

  • Bij een hypotheek berekenen met een hypotheek calculator moet je er vooral opletten dat je de juiste gegevens invult. Tevens is het van belang om te weten dat het om een indicatie gaat. In veel gevallen zijn er extra mogelijkheden om een toch het huis van je dromen te kunnen kopen wanneer je bijvoorbeeld niet genoeg verdient.

    Hypotheek calculator

    Hieronder vind je 2 punten waarop je moet letten bij het maken van een berekening met een hypotheek calculator.

    • Tel je winstuitkering, 13e maand, vakantiegeld en structureel overwerk mee in je jaarinkomen
    • Vul het inkomen van jou en je partner apart in. Dit maakt een verschil in de maximale hypotheek.

    Exacte hypotheek berekenen

    Het is aan te raden in plaats van een online hypotheek calculator een adviseur te raadplegen. Een adviseur bij één van onze vestigingen brengt de mogelijkheden in kaart jouw woonwensen te vervullen.

    Hypotheek berekenen >

    Meer informatie over het berekenen van je hypotheek?

     

    Voor uitgebreide informatie over het berekenen van je hypotheek kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

    Gerelateerde items:

    Bronpagina

  • Vind je de hypotheeklasten te hoog? Er zijn een aantal manieren om daar wat aan te doen, zeker nu de hypotheekrente zo laag is.

    Hypotheek oversluiten

    Je kunt wellicht je hypotheek oversluiten. Je zet dan je oude hypotheek in zijn geheel over naar een andere geldverstrekker. Je kiest een nieuwe rentevaste periode en krijgt een nieuwe hypotheekrente. Lees meer over hypotheek oversluiten.

    Oversluiten is niet gratis. Je maakt altijd kosten en als je rentevaste periode nog niet afgelopen is, moet je dikwijls nog een boete betalen. Besparen via oversluiten is dus alleen een optie als je meer gaat besparen dat je aan kosten plus boete moet betalen. Een adviseur maakt van te voren altijd een rekensom voor je.

    Je kunt zelf alvast een snelle, indicatieve berekening maken.

    Rentemiddeling

    Is oversluiten voor jou geen optie? Denk dan aan rentemiddeling. Je behoud je hypotheek en blijft bij dezelfde geldverstrekker, maar spreekt alleen een nieuw rentetarief af. Deze komt tussen de oude rente en actuele rente te liggen. Je gaat direct besparen. Lees meer over rentemiddeling.

    Renteopslag verlagen

    Was je hypotheek hoger dan de waarde van de woning? Grote kans dat je renteopslag betaalt, een soort toeslag op de hypotheekrente. Maar als je intussen al aardig wat afgelost hebt en je huis eventueel meer waard geworden is, dan kun je je geldverstrekker soms vragen om de opslag te verlagen. Lees meer over renteopslag verlagen.

    Wat is voor mij verstandig?

    Dit zijn drie veelgekozen opties, maar je kunt ook denken aan extra aflossenoverstappen van overlijdensrisicoverzekering of zelfs de aflosvorm van je hypotheek veranderen. Kortom: als je lagere hypotheeklasten wilt, dan is er meestal wel wat mogelijk. Een adviseur zoekt graag voor je uit of jouw hypotheeklasten omlaag kunnen en hoe dat dan het beste geregeld kan worden.

    Lees ook:

    Bronpagina

  • Of oversluiten verstandig is, hangt helemaal af van de hypotheek die je nu hebt, de actuele hypotheekrente, je persoonlijke situatie en plannen voor de toekomst. Het is niet een besluit dat je alleen maar neemt op basis van de rente. Bovendien is oversluiten niet gratis. Je moet de kosten die je maakt uiteindelijk wel weer terugverdienen.

    Wat is gunstig?

    Daarom kun je het beste contact opnemen met een hypotheekadviseur. Hij of zij brengt precies voor je in kaart wat voor mogelijkheden jij hebt, welke kosten je maakt, of en op welke termijn je die weer terugverdient. Vervolgens kijken jullie samen naar wat voor jou verstandig en gunstig is.

    Er zijn namelijk verschillende argumenten om een hypotheek over te sluiten. Bijvoorbeeld omdat je een lagere rente wilt betalen. Of een hypotheek met andere voorwaarden, doordat je persoonlijke situatie gewijzigd is (andere baan, gezinsuitbreiding, etc.).

    Wat kost oversluiten?

    Aan het oversluiten van een hypotheek zijn bijna altijd kosten verbonden. Je betaalt net als bij het afsluiten van de hypotheek afsluit-, taxatie- en notariskosten. Sluit je de hypotheek over voordat de rentevaste periode afgelopen is, dan rekent de geldverstrekkers doorgaans ook nog extra kosten: de oversluitboete. De rente die jij betaalt over de hypotheek is voor de verstrekker een belangrijke bron van inkomsten. Sluit je eerder over, dan lopen zij de inkomsten mis en vragen zij jou daarvoor een vergoeding.

    Maar het kan zo zijn dat door een nieuwe, lagere hypotheekrente de besparing op termijn zo groot is, dat je oversluitboete en andere kosten weer terugverdient. Een adviseur maakt altijd van te voren deze rekensom voor jou.

    Lees ook:

    Bronpagina

  • Je bent op zoek naar een gedegen hypotheek vergelijking? Huis & Hypotheek helpt je hier graag bij. Maar wat zijn nu de aandachtspunten bij het maken van een hypotheek vergelijking?

    Hypotheek vergelijking

    1. Hypotheek berekenen

    Voor een goede vergelijking is het allereerst van belang te kijken naar de hoogte van de hypotheek. Deze kan per geldverstrekker verschillen. Bereken je hypotheek bij Huis & Hypotheek.  Bezoek onze pagina: hypotheek berekenen.

    2. Hypotheekrente vergelijking

    Een tweede factor die van belang is bij een hypotheek vergelijking is de hypotheekrente. Deze kan eveneens per geldverstrekker en hypotheekvorm verschillen. Bovendien bestaan er verschillende hypotheekrentes voor nieuwbouw en bestaande bouw. Ga naar het overzicht van de actuele hypotheekrente.

    3. Maandlasten vergelijking

    Als derde doe je er goed aan gewenste maandlasten in kaart te brengen. Je zult bij de hypotheek de ideale combinatie tussen lekker leven en een leuke woning moeten vinden. Wil je nu juist lage maandlasten en mogen deze maandlasten later hoger worden, omdat je meer gaat verdienen? Maandlasten worden niet uitsluitend gevormd door de hypotheekaflossing en rente, maar ook door eventuele levensverzekeringen die zijn afgesloten. Bereken online je hypotheek en bij vraag 3 je maandlasten: maandlasten berekenen.

     

    Hypotheek vergelijking » second opinion

    Voor de beste hypotheek vergelijking en objectief advies kun je een second opinion bij Huis & Hypotheek aanvragen. Wij vergelijken dan de door jou ontvangen hypotheekoffertes met de mogelijkheden die een adviseur van Huis & Hypotheek je kan bieden. second opinion aanvragen

    Maak een afspraak >

    Meer informatie over een hypotheek vergelijking?

    Voor uitgebreide informatie over het vergelijken van een hypotheek kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

    Gerelateerde items:

    Bronpagina

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feedback