Kan ik een hypotheek aanvragen als ik geen vast contract heb?

Tegenwoordig heb je geen vast contract meer nodig om een hypotheek af te sluiten, dus ook niet voor onze online hypotheekmodule. Bij het invullen van een werkgeversverklaring heeft je werkgever namelijk de mogelijkheid een intentieverklaring af te geven. Hiermee geeft de werkgever aan of hij van plan is om je een vast contract aan te bieden na afloop van je tijdelijke contract. Voorwaarde is wel dat jij je werk goed blijft doen en dat de situatie van het bedrijf niet verandert. Met deze intentieverklaring kun je een hypotheek aanvragen op basis van je huidige inkomen.

Naast een intentieverklaring, is er ook de Inkomensbepaling Loondienst: een methode die is ontwikkeld om het aanvraagtraject van een hypotheek soepeler te laten verlopen. De Inkomensbepaling Loondienst kan worden aangevraagd als je minimaal drie maanden in loondienst bent. Dit doe je via het UWV verzekeringsbericht, die je kunt downloaden via Mijn UWV. Dit is een digitaal document met daarop het loon- en werkgeversverleden. Hiermee bereken je het maximale inkomen dat kan worden gebruikt voor de berekening van het toetsinkomen. Lees hier meer over de Inkomensbepaling Loondienst. Heb je een flex- of oproepcontract of tijdelijk contract zonder intentieverklaring? Dan wordt je inkomen bepaald op basis van de afgelopen 36 maanden.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback