Slimme manieren om je woningwaarde te verhogen 

Slimme manieren om je woningwaarde te verhogen 

De laatste jaren zijn de huizenprijzen in Nederland flink gestegen. De kans is dan ook groot dat als je een koophuis hebt, je al overwaarde hebt. Dat is fijn, want hierdoor kan je een verbouwing financieren of verhuizen naar een grotere woning. Er zijn een aantal slimme dingen die je kan doen om de waarde van je woning verder te verhogen.  

Werk achterstallig onderhoud weg

Het is belangrijk om je woning goed te onderhouden, hierdoor voorkom je dat er grote problemen ontstaan die duur zijn om op te lossen en je woning maakt een goede indruk. Je woning onderhouden is zowel binnen als buiten belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je schilderwerk, het onderhouden van je kozijnen en het repareren van een lekkend dak. 

Verbeter het energielabel

Er ligt steeds meer nadruk op duurzaam wonen. Sinds 2024 kan je meer hypotheek krijgen op basis van het energielabel. Als je de woning gaat verduurzamen, is het ook mogelijk om meer geld te lenen bij een geldverstrekker. Een huis dat een goed energielabel heeft, is aantrekkelijker voor kopers en daardoor zal de woning meer opbrengen. Het is daarom goed om het energielabel van je woning te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Isoleren 
  • Zonnepanelen 
  • Dubbel glas 
  • (hybride) Warmtepomp 

Creëer meer slaapkamers

Als het mogelijk is, dan is het een goed idee om meer slaapkamers te creëren. Heb je een ruimte die je nu gebruikt als rommelhok of studeerkamer? Dan heb je de mogelijkheid om dit te doen. Als je meer slaapkamers hebt, dan kom je bij meer woningzoekende in beeld die zoeken op meerdere slaapkamers. 

Creëer meer vierkante meters

Wil je zeker weten dat je woning meer waard wordt? Creëer dan meer vierkante meters, deze extra vierkante meters hebben direct impact op je waarde van je woning. Je kan dit doen door middel van een uitbouw, dakkapel of serre. Het uitbreiden van je woning is een flinke investering, maar wel eentje die zich vaak terugbetaalt bij de verkoop van je huis. Je kan deze verbouwing meefinancieren in je hypotheek. Bespreek de mogelijkheden met je hypotheekadviseur. 

Maak een afspraak

Bespreek de mogelijkheden voor het verhogen van je hypotheek.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback