Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Verklein de kans op woninginbraak

In de wintermaanden zijn er normaal zo’n anderhalve keer meer woninginbraken dan de zomermaanden. Dit is iets waar jij of je buren natuurlijk niet op zitten te wachten. Gelukkig zijn er een aantal zaken die je binnen- en buitenshuis op orde kan brengen om de kans op een woninginbraak aanzienlijk te verkleinen. Met deze tips breng jij met een gerust hart de koude wintermaanden door!

 

Beveiliging van deuren en ramen

Om het inbrekers niet al te gemakkelijk te maken, is de beveiliging van deuren en ramen een goed startpunt voor een veiliger huis. Plaats sloten met een keurmerk bij ramen, (garage)deuren en lichtkoepels. Vergeet hierbij niet de ramen op de bovenverdieping, vooral als deze makkelijk te bereiken zijn. Ook kan het plaatsen van een anti-inbraakstrip bij de voor- en achterdeur voor extra veiligheid zorgen. Een breekijzer kan hierdoor bijvoorbeeld niet zomaar tussen de deur en het kozijn gestoken worden. Mochten de inbrekers zich toch door de beveiligde ramen en deuren heengeslagen hebben, dan kan de aanwezigheid van een inbraakalarmsysteem goed van pas komen.

 

Een bewoond huis

Je bent misschien op vakantie of voor een langere tijd weg van huis, maar dit hoeven inbrekers niet te weten. Zorg dat je een bewoonde indruk achterlaat in huis als je weggaat. Inbrekers maken graag gebruik van de vroeg invallende duisternis. Het is daarom goed om tijdschakelaars op verschillende lampen in huis in te stellen. Daarnaast creëer je een bewoonde indruk door bijvoorbeeld koffiekopjes op tafel te laten staan en de auto op de oprit te plaatsen. Je buren zouden kunnen helpen door je huis in de gaten te houden en de gordijnen ’s avonds dicht te doen en ’s ochtends weer te openen. Bespreek dit uiteraard even voor vertrek.

 

Extra aandachtspunten

Het delen van jaloersmakende vakantiefoto’s op sociale media platformen lijkt misschien een goed idee, maar wees je ervan bewust dat ook potentiële inbrekers hiervan mee kunnen genieten. Vermeld daarom nooit op (openbare) sociale media dat je weg bent van huis. En als je weg bent van huis, ongeacht hoe lang, sluit dan alle ramen en deuren. Vaak worden kleinere ramen van bijvoorbeeld het toilet of de badkamer vergeten. Een ervaren inbreker weet ook hier raad mee. Verstop tot slot nooit sleutels op geheime plekken rondom het huis. Je weet tenslotte maar nooit wie de ‘gelukkige’ vinder hiervan is.

 

Wil je weten hoe goed jouw kennis is van woninginbraken? Doe dan hier de test: https://www.inbraakchecker.nl/

 

 

 

 

Deel deze pagina

Gerelateerde berichten

Maximale hypotheek hoger in 2021

Huishoudens waarvan volgend jaar het inkomen stijgt, kunnen straks meer lenen voor de aankoop van een woning. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) gezegd in het adviesrapport...

Oversluiten: doen of niet doen?

Door oversluiten zet je jouw oude hypotheek in zijn geheel over naar een nieuwe geldverstrekker. Op die manier zou je flink kunnen besparen op je maandlasten, zeker als je na het zetten van deze stap een stuk minder rente...