20 tips voor de verhuizing!

20 tips voor de verhuizing!

Mensen verhuizen gemiddeld zo’n zeven keer in hun leven. Maar de hoeveelste keer dit ook voor jou mag zijn, het blijft een grote klus. En ja, ook een vervelende klus. Oké en ja, ook een tijdrovende klus. Maar hoe leuk is het dat je binnenkort op een geheel nieuwe plek weer nieuwe verhalen gaat maken! Misschien heb je inmiddels al jouw eigen manieren gevonden, maar het is ook wel eens fijn om te zien hoe je een verhuizing wellicht nóg efficiënter kan aanpakken. Huis & Hypotheek geeft je tips.

De welbekende verhuisdoos

Kwaliteit verhuisdozen: Hoewel je uit duurzaamheidsredenen zoveel mogelijk wil hergebruiken, is het toch aan te raden om geen versleten verhuisdoos te gebruiken. Dat scheelt een hoop frustraties en troep.

Nummeren: Als je iedere kamer een cijfer geeft, zet dan bij het inpakken van de dozen dit cijfer op de verhuisdoos van de kamer waarin deze spullen komen te staan.

Vulmateriaal: Een beetje creatief zijn met het kiezen van het vulmateriaal kan geen kwaad, er is veel meer schok dempend dan je misschien denkt!

Servies: Iets minder creatief met het schok dempende vulmateriaal, maar je kan breekbare spullen wel het beste combineren met bijvoorbeeld kleren of handdoeken.

Lampenkappen: Verwijder deze voor de verhuizing en verpak ze apart in een doos.

Brandbare spullen: Denk aan chemische schoonmaakmiddelen en spuitbussen die jij absoluut niet tussen waardevolle spullen wil leggen. Verpak deze dus apart en sluit de doos niet geheel af.

Een strakke planning

Selectie: Al ruim van te voren kun je beginnen met het opruimen van jouw woning voor de verhuizing. Voor de één misschien een heerlijk rustgevend klusje, voor de ander een drama. Probeer daarom een zelfbedachte regel aan te houden, bijvoorbeeld dat je niets meeneemt waar je al een jaar niet naar omgekeken hebt. Tenzij het echt waardevol is natuurlijk.

Afmetingen: Meet en weet! Inventariseer namelijk de afmetingen van zoveel mogelijk meubels, zodat je weet of deze ook in de nieuwe woning een mooi plekje kunnen krijgen.

Doorgeven adreswijziging: Je zult merken dat na de verhuizing je opeens allerlei brieven mist, mits je op tijd begonnen bent met het doorgeven van adreswijzigingen bij de juiste instanties.

Op vakantie: Misschien voelt de verhuisperiode absoluut niet als vakantie, maar je kunt maar beter een koffer bij je hebben die functioneert als een soort ‘overlevingspakket’. Dan hoef je in ieder geval niet alle dozen langs als je op zoek bent naar je sokken.

Begin tijdig: Maanden van te voren beginnen met de verhuizing is geen uitzondering. Dit hoeft niet intensief te zijn, maar je kunt bijvoorbeeld alvast op zoek gaan naar een verhuisbedrijf of mensen in jouw omgeving optrommelen!

Vervoer

Parkeergelegenheid: Voordat je gaat verhuizen, is het verstandig om de route uit te stippelen en te weten waar jij wel en niet mag parkeren.

Verhuisdekens: Om de inboedel verder te kunnen beschermen, heb je verhuisdekens nodig. Controleer of deze aanwezig zijn in de verhuiswagen.

Aan de gang!

Gewicht verhuisdoos: Overschat jezelf niet en probeer de dozen niet al te zwaar te maken. Houdt maximaal 15 à 20 kilogram aan, anders heb je de periode na de verhuizing misschien opeens wel te kampen met overbelaste spieren.

Grote meubels: Demonteer en wil niet te snel alles naar binnen sjouwen. Je kunt beter wat vaker heen en weer lopen, dan dat je jouw lievelingskast opeens beschadigt.

Demontage: Houdt alle meubels bij elkaar die elkaar horen, inclusief de schroeven!

Kosten besparen

Familie en vrienden: Zoals al eerder vermeld werd, kun je maar beter wat vrienden en familie optrommelen! Dit zorgt vaak ook nog eens voor een boel gezelligheid.

Vergelijk verhuisbedrijven: Teveel betalen is helemaal nergens voor nodig. Vergelijk dus tijdig welke verhuisbedrijven er zijn in jouw regio.

Extra toeslagen: Soms kunnen er extra toeslagen gevraagd worden als je verhuist in bijvoorbeeld het weekend of in de late avonduren. Probeer daarom jouw verhuizing te plannen op een doordeweekse dag.

Verhuiskosten vergoeding: Je kunt altijd even uitzoeken of jouw verhuizing misschien wel ergens onder valt, waardoor je een vergoeding kan aanvragen.

Laat je adviseren!

Plannen om te verhuizen? Leuk! De adviseurs van Huis & Hypotheek kunnen jou adviseren over de mogelijkheden en kansen op de woningmarkt en helpen je graag bij iedere (financiële) vraag. Maak eens een afspraak bij de vestiging bij jou in de buurt!

Het eerste gesprek is altijd gratis

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback