Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Wat zijn de voor- en nadelen van hybride hypotheekvormen?

 • Met deze hypotheekvorm bedoelen we een combinatie van een spaar- of beleggershypotheek. Tijdens de looptijd kan dit aangepast of veranderd worden.

  Voordelen hybride hypotheekvormen

  Het voordeel van deze hybride hypotheekvormen is dat ze tijdens de looptijd zijn aan te passen aan je persoonlijke situatie. Als de rente bij het afsluiten laag was en daarna oploopt, kun je bijvoorbeeld besluiten om meer premiegeld in de spaarhypotheek te storten. Of als het beleggingskapitaal tegen het eind van de looptijd behoorlijk is aangegroeid, kun je besluiten alles in de spaarhypotheek onder te brengen. Op deze manier heb je steeds zeggenschap over wat er met je geld gebeurt.

   

  Nadelen hybride hypotheekvormen

  Ondanks dat je met deze flexibele producten veel zelf in de hand hebt, is het belangrijk om te kijken welke kosten de geldverstrekker in rekening brengt. Van de premie die je betaalt worden verschillende kosten afgetrokken. Het verschilt nogal per geldverstrekker hoeveel van je geld werkelijk wordt geïnvesteerd. Dit heeft uiteraard consequenties voor het rendement dat je wilt behalen.

Heeft deze informatie je geholpen?