Welke hypotheek kan ik het beste afsluiten?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag simpel: je kunt het beste de hypotheek afsluiten die past bij jouw inkomen, persoonlijke situatie nu, woonwensen en jouw plannen voor de toekomst. Je gaat immers een flinke financiële verplichting aan. Doorgaans heeft een hypotheek een looptijd van 30 jaar. Dan wil je zeker weten dat je goed zit. Met ‘beste’ bedoelen we ‘beste voor jou’.

Afstemmen op jou

Daarvoor ga je samen met een adviseur om tafel. Je bespreekt onder andere hoe je leven er nu uitziet en wat je belangrijk vindt. Zo zorgen we er voor dat jouw hypotheek zo goed mogelijk is afgestemd op jouw situatie. Daarbij speelt betaalbaarheid natuurlijk een heel belangrijke rol.

Grip op je geld houden

En natuurlijk, niemand kan in de toekomst kijken, maar van bepaalde situaties kun je wel een berekening maken. Bijvoorbeeld of je de maandlasten nog kunt betalen als je straks met pensioen bent. Of wat de gevolgen zijn mocht jij of je partner arbeidsongeschikt worden. En ben je van plan om ooit minder te gaan werken? Ook die situatie kunnen we voor je in kaart brengen. Zo weet je precies waar je aan toe bent, houd je grip op je geld en is de kans op betalingsproblemen kleiner.

Voorwaarden vergelijken

Verder kijken jullie samen naar de voorwaarden van de verschillende hypotheken. Bij de een zal het bijvoorbeeld eenvoudiger en goedkoper zijn om extra af te lossen dan bij een ander. Maar als je nu al denkt dat niet van te plan te zijn, dan hoef je daar geen rekening mee te houden. Denk verder aan het meefinancieren van een verbouwing of op termijn toch verhuizen. Wil je dan je hypotheek meenemen of ga je voor een nieuwe?

Lees ook:

 

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback