Is een tweede hypotheek mogelijk?

De mogelijkheid tot het afsluiten van een tweede hypotheek hangt af van de overwaarde van je woning en de hoogte van je inkomen. Als zowel de overwaarde van je huis en je inkomen toereikend zijn, kun je een tweede hypotheek afsluiten.

Een tweede hypotheek kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de verbouwing van je woning of voor achterstallig onderhoud. In beide gevallen is de hypotheekrente van je tweede hypotheek aftrekbaar zolang het bedrag binnen 30 jaar volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost, het om je hoofdverblijf gaat en je de lening afsluit om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Wanneer je de tweede hypotheek gebruikt voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld het kopen van een auto, een lange vakantie of om te beleggen dan is de rente van je tweede hypotheek niet aftrekbaar.

Een tweede hypotheek is dus niets anders dan een extra hypotheek op je woning. De tweede hypotheek hoef je overigens niet bij dezelfde geldverstrekker af te sluiten. Huis & Hypotheek kan je perfect adviseren bij de keuze voor je tweede hypotheek. Een Huis & Hypotheek-adviseur bij jou in de buurt legt je graag alles uit over het afsluiten van een tweede hypotheek.

Maak een afspraak >

Het eerste gesprek is altijd gratis

Meer informatie over een tweede hypotheek?

Voor uitgebreide informatie over een tweede hypotheek kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

Gerelateerde items:

 

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feedback