Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Hoe kan ik berekenen of ik mijn hypotheek voordelig kan oversluiten?

 • Je kunt zelf uitrekenen of het loont om je hypotheek af te sluiten. Met enkele vragen weet je precies of het de moeite is om een overstap te maken van aanbieder en hypotheek.

  Hypotheek oversluiten berekenen

  Waarom oversluiten?

  Loopt de rentevaste periode af? Is de huidige hypotheekrente lager dan de rente waartegen je hypotheek is afgesloten? Vervalt de rentekorting bij je huidige geldverstrekker? Er zijn verschillende redenen om te berekenen of het oversluiten van je hypotheek loont. 

  Om te berekenen of het oversluiten van een hypotheek gunstig is, kun je het beste een aantal persoonlijke wensen in kaart brengen. Want bij een lagere hypotheekrente alleen is het niet altijd interessant om je hypotheek over te sluiten. Je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met een eventuele oversluitboete.

  Persoonlijke berekening laten maken 

  Maak voordat je een besluit neemt, altijd een vrijblijvende afspraak met een adviseur. Hij of zij maakt een persoonlijke berekening voor jou, zodat je exact weet of een overstap jou voordeel oplevert. Eventueel kan een adviseur ook andere mogelijkheden bekijken om je hypotheek weer goed aan te laten sluiten bij jouw persoonlijke situatie en wensen. 

Heeft deze informatie je geholpen?