Maatschappelijk Verantwoord Eigendom

De woningcorporatie biedt de gelegenheid om een huurwoning te kopen. De huurwoning wordt door een onafhankelijke taxateur getaxeerd en daarna tegen de marktconforme prijs aangeboden.

Voordelen Maatschappelijk Verantwoord Eigendom:

  • Geen verkooprisico door terugkoopgarantie.
  • Na een aantal jaren is de volledige waardestijging voor jou.
  • Woningcorporatie verzorgt het groot onderhoud aan de woning. Je betaalt hiervoor een maandbedrag. 

Terugkoopgarantie

Je krijgt bij maatschappelijk verantwoord eigendom een terugkoopgarantie. Dat betekent dat als je ooit gaat verkopen, de woningcorporatie de woning tegen een marktconforme prijs van jou terugkoopt. Deze marktconforme prijs wordt gebaseerd op de taxatie door een onafhankelijke taxateur.

Bij winst of verlies

Bij waardevermeerdering of waardevermindering zijn er twee regels.

  • Bij MVE-A deel je de winst of het verlies met de woningcorporatie. Soms krijg je bij deze vorm ook een korting op de aankoopsom.
  • Bij MVE-C deel je de winst of het verlies met de woningcorporatie gedurende het eerste jaar.
  • Daarna wordt er een verdeelsleutel toegepast waardoor binnen 5 tot 10 jaar de winst of het verlies volledig voor jou is.

Een van de eisen bij maatschappelijk verantwoord eigendom is dat de financiering met Nationale Hypotheek Garantie aangegaan wordt.

Bij Maatschappelijk Verantwoord Eigendom blijft de woningcorporatie verantwoordelijk voor het groot onderhoud aan de woning, zoaals het onderhoud aan gevel, dakgoten, daken en gemeentelijke installaties. Je betaalt hier een maandbedrag voor.

Meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Eigendom?

Huis & Hypotheek-adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt bij Maatschappelijk Verantwoord Eigendom. Samen nemen jullie jouw wensen en plannen door en op grond daarvan krijg je een hypotheekadvies.

Zelf berekenen

Je kunt ook eerst zelf berekenen of huren of kopen voor jou voordeliger is.

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback