Koopgarant

De woningcorporatie biedt de gelegenheid om een huurwoning te kopen. Bij koopgarant geldt er een kortingsregeling en een terugkoopregeling.

Voordelen van koopgarant:

  • Geen verkooprisico door terugkoopgarantie.
  • Kortingsregel op verkoopprijs van toepassing, dus lager woonlasten.
  • Eventuele waardevermindering bij verkoop wordt gedeeltelijk gecompenseerd door de verdeling.

Korting op de koopprijs

De woningcorporatie biedt je de gelegenheid om een huurwoning te kopen. Bij koopgarant geldt er op de woning een kortingsregeling van tussen de 10% en 30%. De woning wordt door een onafhankelijke taxateur getaxeerd. De korting geldt op de taxatiewaarde van de woning.

Terugkoopregeling

Bij koopgarant is er naast de kortingsregel ook sprake van een terugkoopgarantie. Als je ooit wilt verkopen, koopt de woningcorporatie de woning weer van je terug. Het huis wordt opnieuw getaxeerd en de korting die je eerder hebt gehad wordt wel verrekend met de terugkoopprijs. 

Verdelen van de winst

De eventuele winst (of verlies) deel je met de woningcorporatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de korting. Is er een waardevermeerdering doordat jij bijvoorbeeld de keuken en/of badkamer hebt verbouwd? Dat komt dat volledig aan jou ten gunste. Er vindt bij terugkoop een aparte taxatie plaats van de verbeteringen aan de woning en geldt er geen verdeelsleutel.

Nationale Hypotheek Garantie

Een van de eisen bij koopgarant is dat je een hypotheek met NHG afsluit.

Meer weten over Koopgarant?

Huis & Hypotheek-adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt bij Koopgarant. Samen nemen jullie jouw wensen en plannen door en op grond daarvan krijg je een hypotheekadvies.

Zelf berekenen

Je kunt ook eerst zelf berekenen of huren of kopen voor jou voordeliger is.

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback