Koopcomfort

De woningcorporatie biedt de gelegenheid om een huurhuis te kopen. Het huis wordt door een onafhankelijke taxateur getaxeerd en daarna tegen de marktconforme prijs aangeboden. Bij koopcomfort geldt geen kortingsregeling. Een van de voorwaarden is dat je een hypotheek met NHG afsluit.

Terugkoopgarantie

Je krijgt bij koopcomfort echter wel een terugkoopgarantie. Deze terugkoopgarantie zorgt ervoor dat als je ooit wilt verkopen, de woningcorporatie de woning tegen een marktconforme prijs van jou terugkoopt. Deze marktconforme prijs wordt gebaseerd op de taxatie door een onafhankelijke taxateur.

Als de dan geldende taxatieprijs hoger is dan het aankoopbedrag, is de winst helemaal voor jou! Een eventuele waardevermindering wordt van de aankoopprijs voor de woningcorporatie afgehaald.

Voordelen koopcomfort:

  • Geen verkooprisico door terugkoopgarantie
  • Volledige waardestijging is voor jou

Meer weten over Koopcomfort?

Huis & Hypotheek-adviseur bekijkt welke mogelijkheden je hebt bij Koopcomfort. Samen nemen jullie jouw wensen en plannen door en op grond daarvan krijg je een hypotheekadvies.

Zelf berekenen

Je kunt ook eerst zelf berekenen of huren of kopen voor jou voordeliger is.

Kunnen wij je helpen?

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback