Rente extreem laag

Het kan je niet ontgaan zijn, maar de rente staat extreem laag. Dit hebben we in zo’n 50 tot 60 jaar nog nooit meegemaakt. En hij lijkt nog steeds in een dalende lijn te zitten. Heb je nu een hypotheek met een rente van 4% dan is het zeker aan te raden te (laten) onderzoeken of oversluiten gunstig voor je is. En zelfs als je niet zo heel lang geleden al geprofiteerd hebt van de lagere rente, is het verstandig te (laten) kijken of het nóg gunstiger kan. En ook als je bank je vertelt dat je een enorm hoge boeterente moet betalen, dan nog is er vaak van alles mogelijk. Zo ook bij een van onze klanten…

Een stel van rond de 50 had een aflossingsvrije hypotheek van zo’n 150.000 euro tegen 4% rente. Ze hadden deze hypotheek zo’n 9 jaar geleden afgesloten en hadden nog 21 jaar te gaan tot aan het einde van de rentevaste periode. In 2010 leek het een prima idee om de rente zolang vast te zetten. Met de wetenschap van nu hadden ze dit natuurlijk nooit gedaan.

Op de vraag aan de bank om hen op een of andere manier te helpen aan een lagere maandlast, kwam steeds het antwoord dat dit niet gunstig was, omdat ze dan een stevige boeterente van rond de 35.000 euro zouden moeten betalen. Erg teleurstellend voor de 2. Na een tip van een vriend, klopten ze bij ons kantoor aan. Toen bleek er opeens wél van alles mogelijk te zijn.

Lagere maandlast

Er zijn in 2016 namelijk nieuwe Europese regels ingevoerd. Door deze regels op de juiste manier en in de goede volgorde toe te passen kan de boeterente in veel gevallen aanzienlijk omlaag. In sommige gevallen blijft er opeens nog maar 1/3 van de boete over. Dat scheelt dus enorm en zo werd het zomaar interessant voor hen om tóch over te sluiten. Hun maandbedrag ging opeens met meer dan de helft omlaag. Je kunt je voorstellen dat de klanten ons nog nét niet om de hals vlogen.

Heb jij ook zoiets aan de hand en wil je vrijblijvend advies?

Neem dan contact op met Huis & Hypotheek in Venlo, Horst of Venray. 

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback