Hiep Hoi! Ga de verhuisdozen maar alvast inpakken

“Ik wil graag verhuizen naar een kleinere koopwoning, maar ik ben te oud voor een nieuwe hypotheek.” Nou, dat treft. Door de veranderde regelgeving is de positie op de hypothekenmarkt voor ouderen (58+) aanzienlijk verbeterd. Zelfs als je met 80 nog een hypotheek wilt, is dat gewoon mogelijk. En met een looptijd van 30 jaar. Je kunt dus gerust de polonaise gaan lopen, want het zit erin dat je gewoon een leuk huisje kunt kopen of die gewenste verbouwing kunt realiseren. “Echt? Maar hoe dan?”

Hypotheek van 30 jaar voor senioren, kan dat?

Het moet ook voor jou aantrekkelijk blijven om een huis te kopen of er te blijven wonen. Dat realiseren banken zich maar al te goed. Daarom is er voor ouderen een regeling getroffen waardoor de werkelijke maandlasten bepalend zijn in plaats van de annuïtaire last zoals deze voor jongeren geldt. Er kan dus veel meer geleend worden tegen lagere lasten. Er zijn aantrekkelijke opties om de overwaarde van je woning op te nemen. Je kunt ervan leven, verbouwen of verhuizen naar die gewenste kleinere woning of dat leuke appartement. 

Verhuizen, met behoud van jouw aflossingsvrije lening?


Jij wilt dus verhuizen. Dat kan. Heb je nu een aflossingsvrije lening? Dan mag je die oude hypotheekvorm gewoon meenemen naar een nieuwe hypotheek. Naar elke geldverstrekker. Door de lage rente en ruimere regelgeving is er veel meer mogelijk dan je denkt, vaak zonder dat je er extra pijn van hebt in je portemonnee. Lang leve de lage rentestand. Verhuizen kan dus gerust. Je hoeft je dan alleen maar druk te maken over de verhuizing van je spullen, en niet over: kan ik het wel betalen of niet.

Maak je hypotheek toekomstproof

Toch liever blijven zitten waar je zit? Dan is het wel verstandig de huidige hypotheek eens tegen het licht te houden. De rente staat nu zo laag, dat je er je voordeel mee kan doen. Wacht hier niet te lang mee; iedere maand dat je maandlasten lager zijn geniet je toch nét iets meer van je vrije tijd, niet?

Wil je meer informatie hierover of over andere hypotheekzaken?

Neem contact op met Huis & Hypotheek Noord Limburg via (077) 399 92 55.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback