Woonboot financieren of verzekeren

Wonen op het water heeft zo zijn charme. Je hebt vrijheid, veel privacy en weinig geluidsoverlast (snaterende eenden niet meegerekend). Eendjes voeren, genieten van de zonsondergang en ’s zomers een frisse duik in het water. Ben jij op zoek naar een ‘drijvende woning’? Dan ben je bij Huis & Hypotheek Nunspeet aan het juiste adres. Wij zijn al jarenlang expert in het financieren en verzekeren van woonboten.

De woonboothypotheek

Bij een woonboothypotheek gelden andere voorwaarden dan bij een koophuis. Zo moet je je woonboot permanent kunnen bewonen. Ook moet de woonboot in goede staat zijn. Je kunt je woonboot en de ligplaats voor 90% financieren. De rest moet je dus uit eigen middelen betalen. De looptijd van een hypotheek is afhankelijk van de geschatte levensduur van de woonboot, en heeft een maximum van 30 jaar. Om voor een hypotheek in aanmerking te komen moet de woonboot eerst getaxeerd worden.

Huis & Hypotheek Nunspeet heeft de afgelopen jaren talloze hypotheekaanvragen voor woonarken begeleid. Wij kunnen onszelf dus gerust specialist op dit gebied noemen! We kunnen je alles vertellen over eisen en mogelijkheden. Interesse? Plan een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden in jouw situatie te bespreken.

Woonbootverzekering: altijd het hoofd boven water

Een goede verzekering voor onder andere brand- en zinkschade is vaak een vereiste voor de geldverstrekker. Huis & Hypotheek Nunspeet biedt een woonbootverzekering waarbij je nooit onderverzekerd bent en het hoofd altijd boven water houdt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je alleen de dagwaarde ontvangt als je woonboot afbrandt of zinkt. Bij Huis & Hypotheek Nunspeet ontwikkelden we zelf een woonbootverzekering voor woonboten met een betonnen casco mét garantie tegen onderverzekering.

Hoe werkt onze woonboot verzekering?

De verzekering voor jouw woonboot baseren wij op zogenaamde waardemeters. Naast de woonboot zijn ook steigers, meerpalen en afhouders automatisch meeverzekerd. Hierdoor heb je vijf jaar lang garantie tegen onderverzekering. De verzekerde bedragen worden zo nodig jaarlijks automatisch aangepast aan het CBS indexcijfer.

Naast dat wij een scherpe basispremie rekenen, ontvang je ook nog eens extra korting (max. 25%) op de premie als je kiest voor een vrijwillig eigen risico.

Plan een gratis kennismaking

Ben jij van plan een woonboot te kopen? Of wil je er graag voor zorgen dat je woonboot niet onderverzekerd is? Plan dan een gratis kennismaking met één van onze hypotheekadviseurs. Kom langs of plan een videochat- of belafspraak en bespreek je mogelijkheden met ons. Zo kunnen we je helpen met de beste hypotheek en verzekering in jouw situatie. Klik op de button hieronder of neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

Het eerste gesprek is altijd gratis

Huis & Hypotheek Nunspeet
Harderwijkerweg 56
8071 GB Nunspeet

T: (0341) 25 19 66
E: nunspeet@huis-hypotheek.nl

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feedback