Hypotheek oversluiten Nunspeet

Wil jij nu profiteren van de lage hypotheekrente én blijven wonen in je eigen huis? Of wil je een ander hypotheekproduct? Kijk dan eens of jij je hypotheek kunt oversluiten. Of je dit voordelig is, hangt af van jouw huidige hypotheek en jouw persoonlijke situatie. Huis & Hypotheek Nunspeet helpt je graag om uit te zoeken of oversluiten voor jou voordelig is!

Wanneer kies je voor hypotheek oversluiten?

Veel mensen kunnen voordeliger uit zijn wanneer ze hun hypotheek oversluiten. Oversluiten kost geld, maar dit verdien je vaak terug doordat je oversluit naar een lagere hypotheekrente. Hierdoor gaan je maandlasten omlaag. Maar dat is niet de enige reden waarom je zou oversluiten. Je kunt je hypotheek ook oversluiten als je een beter hypotheekproduct wilt hebben. Heb jij bijvoorbeeld nog een beleggingshypotheek of een levenhypotheek? Door deze over te sluiten naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek heb je veel meer zekerheid over het afbetalen van je huis.

Wat kost je hypotheek oversluiten?

Het oversluiten van je hypotheek is nooit gratis. Omdat je een nieuwe hypotheek afsluit, komen daar extra kosten bij kijken. Zo moet je huis vaak opnieuw getaxeerd worden en moet je de nieuwe hypotheek regelen bij de notaris. Voor de taxatie en notaris betaal je kosten. Daarnaast krijg je ook vaak te maken met een ‘oversluitboete’.

De hypotheekverstrekker waar jij je hypotheek hebt lopen, rekent meestal een ‘oversluitboete’ als je wilt oversluiten. Omdat jij het contract eerder verbreekt dan afgesproken, lopen zij namelijk inkomsten mis. Als je naar een andere hypotheekverstrekker gaat, betekent dit dat zij de maandelijkse kosten die jij betaalt, niet meer krijgen en daarom moet je deze kosten compenseren.

Maar wanneer betaal je deze boete? Als je rentevaste periode is afgelopen hoef je natuurlijk geen boete te betalen. Het contract dat jij had met je hypotheekverstrekker is dan afgelopen. Alleen als je eerder weg gaat bij je hypotheekverstrekker, ben je hen een boete verschuldigd.
De hoogte van deze boete is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere jouw resterende rentevaste periode, jouw huidige rentepercentage ten opzichte van de actuele rentestand, jouw woningwaarde en de hoogte van het bedrag dat je nog aan hypotheek moet betalen.

Is je hypotheek oversluiten voordelig voor jou?

Ben je benieuwd of jij ook kunt besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten? Plan dan eens een kennismakingsgesprek in met één van onze adviseurs. Of het nou op kantoor, via webcam of telefoon is: wij bespreken graag vrijblijvend jouw mogelijkheden. Wij helpen je graag om te kijken of jouw hypotheek voordeliger kan én regelen dan ook het oversluiten voor je.

Het eerste gesprek is altijd gratis

Huis & Hypotheek Nunspeet
Harderwijkerweg 56
8071 GB Nunspeet

T: (0341) 25 19 66
E: nunspeet@huis-hypotheek.nl

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback