Verhuizen of verbouwen?

Mogelijk speel je al langer met de gedachte om te gaan verhuizen. Je wilt wellicht groter gaan wonen vanwege een groeiend gezin, kleiner gaan wonen in een levensloop bestendig woning of omdat je zoekt naar een woning die voldoet aan de laatste standaarden qua energiezuinigheid.

Op de huidige woningmarkt kan het behoorlijk lastig zijn om een passende woning te vinden. Vaak is er veel animo voor woningen die te koop komen. Daarnaast komen veel woningen niet eens meer in de verkoop bij een makelaar, maar worden onderhands verkocht. Er zijn simpelweg meer kopers als verkopers. Het zoeken naar de juiste woning kan daarom lang duren en vergt behoorlijk veel geduld.

Al eens gedacht aan verbouwen?

Een extra slaapkamer realiseren, een badkamer op de begane grond, een aanbouw of het isoleren en energiezuiniger maken van je huidige woning?

Velen zijn ervan overtuigd dat het afsluiten van een hypotheek ter verbetering of verbouwing van een woning niet meer mogelijk is. Dit is echter een misvatting. In eerste instantie zal je huis voldoende waard moeten zijn. Een hypotheek mag in principe niet hoger zijn dan de waarde na verbouwing. Daarnaast moet de bank ook voldoende zekerheid zien in jouw inkomen. Indien de “balans” tussen deze factoren klopt dan zijn er legio mogelijkheden!

Voor het energiezuiniger maken van je woning bestaan er ruimere normen. Om dit te stimuleren zijn er mogelijkheden om te lenen boven de waarde van de woning.

Tenslotte bestaan er voor mensen die richting hun pensioenleeftijd gaan ongekend ruime inkomensnormen, niet alleen om met het geleende geld te verbouwen, maar ook om een extra inkomen te verkrijgen.

Laat je informeren

Kortom, laat je informeren. Samen met een financieel adviseur kun je kijken of jouw wensen ingevuld kunnen worden. Bel voor een afspraak of plan deze zelf in de online agenda. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback