Kleiner wonen of blijven wonen?

Kinderen het huis uit? Naderende pensioenleeftijd? Onderhoud aan de woning kost teveel tijd en is belastend? Het kunnen allemaal overwegingen zijn om een keuze te maken om mogelijk kleiner te gaan wonen of juist te blijven wonen.

Het is een fabeltje dat senioren geen hypotheek meer kunnen afsluiten. Ook senioren kunnen namelijk op iedere leeftijd nog een hypotheek sluiten voor 30 jaar. Daarnaast is de positie van de senioren de laatste tijd zelfs sterk verbeterd en kan er op basis van het pensioeninkomen meer geleend worden als enkele jaren geleden.

Groot voordeel hiervan is dat er meer keuzemogelijkheden zijn, waarbij het “opeten” van de eigen woning niet meer gezien hoeft te worden als de enige optie. Naast verhuizen kan ook blijven wonen een optie zijn. De woning nog een keer geheel moderniseren en aanpassen aan jullie persoonlijke wensen kan net zoveel woongenot brengen als verhuizen. Zeker indien dit kan met zeer beperkte extra maandlasten.

Samen de mogelijkheden bekijken?

Samen met een financieel adviseur kan gekeken worden naar de mogelijkheden. Hierbij wordt speciaal aandacht besteed aan de betaalbaarheid van de hypotheeklasten en het kunnen blijven wonen in alle situaties. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback