Seniorenhypotheek

Met een seniorenhypotheek ben je klaar voor je pensioen

Woon je al lang in hetzelfde huis? Dan is de kans groot dat je veel overwaarde hebt. Het goede nieuws: je kunt die overwaarde verzilveren, zónder dat je hoeft te verhuizen. Hoe? Door een seniorenhypotheek af te sluiten. Zo kun je in je huis blijven wonen én creëer je extra financiële ruimte.

Senioren 3

Een seniorenhypotheek, wat is dat precies?

Veel mensen denken dat ze niks kunnen met de overwaarde op hun woning, behalve als ze verhuizen. Dat is niet zo: met een seniorenhypotheek kun je de overwaarde op je woning verzilveren. Dat doe je met de krediethypotheek, aflosvrije hypotheek, annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, opeethypotheek óf een combinatie van deze hypotheekvormen. Je hebt al vanaf 57 jaar recht op een seniorenhypotheek – tien jaar voor je AOW-leeftijd.

Om de hoogte van de seniorenhypotheek te bepalen, kijken we bijvoorbeeld naar:

  • je huidige hypotheek;
  • je kredietlasten;
  • de waarde van je woning;
  • de hoogte van je pensioen;
  • het pensioen dat je zelf hebt opgebouwd;
  • het werkgeverspensioen;
  • je AOW.

Wat doe ik met de overwaarde?

Je kunt de overwaarde van je huis bijvoorbeeld gebruiken als buffer tijdens je pensioen, om je huis te verbouwen of verduurzamen of gewoon om leuke dingen mee te doen. Tijdens een kosteloos intakegesprek leggen we uit hoe je een seniorenhypotheek afsluit en waar je rekening mee moet houden. We kennen de markt goed en zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

We komen graag bij jou thuis langs. Een online afspraak kan natuurlijk ook. Kom je liever naar ons toe? Dan ben je van harte welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback