Mooier, groter of groener huis?

Sluit een verbouwingshypotheek af

Heeft je huis een opknapbeurt nodig, droom je al jaren van een nieuwe keuken of wil je zonnepanelen op het dak? Een verbouwingshypotheek gebruik je om je huis te onderhouden, te verfraaien of te verduurzamen. En dat tegen gunstige voorwaarden en nog steeds een lage rente.

Verbouwen 1 - Huis & Hypotheek

Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren. Je kunt bijvoorbeeld een verbouwingshypotheek afsluiten. Daarbinnen heb je verschillende opties: je bestaande hypotheek verhogen, je hypotheek oversluiten of een tweede hypotheek afsluiten. Je verbouwing financieren met je spaargeld of een lening kan ook. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij:

 • Verhoog je bestaande hypotheek
  Je financiert de verbouwing mee in je huidige hypotheek. Door je huis te laten taxeren, stel je de waarde van je woning vast ná de verbouwing. Op basis daarvan wordt je hypotheekbedrag verhoogd.
 • Ga voor een tweede hypotheek
  Je kunt een nieuwe hypotheek afsluiten náást je lopende hypotheek. De hypotheekrente is aftrekbaar als het huis dat je verbouwt ook echt je hoofdverblijf is. Je mag het geld alleen gebruiken om je woning te verbeteren.
 • Sluit je hypotheek over
  Je zet je huidige hypotheek stop, en sluit een nieuwe hypotheek af bij een andere geldverstrekker. Voordeel: het rentetarief gaat meestal omlaag, dus worden je maandlasten ook lager.
 • Gebruik je spaargeld
  Je kunt je verbouwing natuurlijk ook financieren met spaargeld – een aantrekkelijke optie, omdat de rente hierover op dit moment lager is dan de hypotheekrente.
 • Kies voor een persoonlijke lening
  Een persoonlijke lening afsluiten is ook een optie. Het grote verschil met een hypotheek is dat een lening korter loopt: vijftien in plaats van dertig jaar. Daarom zijn de maandlasten hoger. Een ander verschil is dat er geen taxatie en notaris aan te pas komen.

Tip! Je kunt verbouwingen meestal alleen financieren met een hypotheek als je woning vóór de verbouwing overwaarde heeft. Hoewel de waarde van je woning waarschijnlijk stijgt door de verbouwing, weegt dit verschil meestal niet op tegen de kosten van de verbouwing.

Groener, groter of mooier wonen

Met een verbouwing kun je veel kanten op. Je verbetert de kwaliteit van je woning door bijvoorbeeld een nieuwe keuken te installeren, of je vergroot je huis met een dakkapel of uitbouw. Je kunt de verbouwingshypotheek ook gebruiken om je huis te verduurzamen. Voordelen: je bespaart energie én je draagt bij aan een betere wereld.  

Dit kun je bijvoorbeeld laten installeren:

✓ Zonnepanelen

✓ Dakisolatie

✓ Spouwmuren

✓ Vloerisolatie

✓ HR++ glas

Er gelden andere regels voor de verbouwingshypotheek als je hem gebruikt voor verduurzaming. Benieuwd naar de opties? Schakel ons in voor een kosteloze analyse. We laten je zien hoe je je huis kunt vergroenen, wat het kost en hoeveel je ermee bespaart. Ook informeren we je over de verschillende subsidies vanuit de overheid.  

Laat je adviseren

Twijfel je tussen verbouwen of verhuizen? Wil je al jaren een nieuwe badkamer, maar weet je niet of dat financieel mogelijk is? Tijdens een kosteloos intakegesprek bespreken we al je wensen. We leggen je uit hoe je een verbouwingshypotheek afsluit en waar je rekening mee moet houden. We kennen de markt goed en zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Dit gesprek vindt plaats waar jij wilt. Dat kan bijvoorbeeld digitaal, of we kunnen bij jou thuis langskomen. Uiteraard ben je ook welkom op ons kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht.

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback