Hypotheek oversluiten

Oversluiten betekent dat je jouw oude hypotheek in zijn geheel over zet naar een nieuwe geldverstrekker. Op deze manier zou je flink kunnen besparen op jouw maandlasten, zeker als je een lagere rente vastzet. Onze Huis & Hypotheek adviseurs weten precies welke mogelijkheden er zijn voor het oversluiten van je hypotheek, berekenen samen met jou hoeveel deze stap loont en kijken of er nog andere manieren zijn om extra te besparen.

Voordelen en kosten oversluiten

Door oversluiten wil je natuurlijk besparen op kosten. Houd er echter rekening mee dat oversluiten niet gratis is, aangezien je een contract verbreekt met jouw bank en je dus onder andere een ‘oversluitboete’ moet betalen. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf vooraf berekenen of oversluiten loont. Wij hebben namelijk een tool voor jou ontwikkeld die je daarbij helpt. Een adviseur kan je op basis van deze resultaten verder helpen.

Hypotheek oversluiten berekenen

Wat zijn dan wel de grote voordelen van oversluiten?

  • Lagere rente, dus lagere maandlasten. (Maar niet bij een (bank-) spaarhypotheek.)
  • Opnieuw het aflossingsvrije deel van hypotheek voor 30 jaar vastzetten
  • Geen oversluitboete als je aan het einde van de rentevaste periode oversluit.
  • Eventuele boeterente is aftrekbaar.
  • Zekerheid als je de rente lang vastzet.
  • Je persoonlijke situatie is veranderd, dus je hypotheekvoorwaarden kunnen daar weer op aangepast worden.

Laat je adviseren!

Onze hypotheekadviseurs helpen jou graag op weg en vertellen jou ook wanneer oversluiten niet loont. Maak een afspraak en laat je adviseren!

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Feedback