Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Lagere premie en betere voorwaarden?

Overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Bij een aantal hypotheken is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. En net zoals bij de hypotheek zelf, is het verstandig om deze van tijd tot tijd te checken en eventueel te wisselen van aanbieder.

 

Daarnaast zijn de premies in de laatste jaren flink gedaald en zijn er aanbieders met nieuwe pakketten bij gekomen. Niet alleen het maandbedrag kan wellicht omlaag, ook de voorwaarden kunnen misschien beter.

 

Meer weten?

Een adviseur weet precies wat er bij welke aanbieder mogelijk is en of de aanbieder aanvullende eisen stelt. Verder kan hij voor je uitrekenen of en hoeveel een overstap je oplevert en daarna uiteraard alles voor je regelen.

 
  • Alle aanbieders vergelijken
  • Persoonlijk, onafhankelijk advies Een overlijdensrisicoverzekering die bij jou past
Maak een afspraak

Waarom je overlijdensrisicoverzekering oversluiten?

  • De verzekering die je nu hebt, loopt al langer dan 2 jaar.
  • Je premie was hoger was door jouw medische situatie.

 

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?

Bij een aantal geldverstrekkers en hypotheekaanbieders is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek verplicht. Mocht je voor een bepaalde datum komen te overlijden, dan keert dit type verzekering een bedrag uit. Een geldverstrekker heeft hiermee de garantie dat in ieder geval het risicodeel van je hypotheek terugbetaald wordt.

 

Waarom moet ik letten op ‘medische acceptatie’ bij een overlijdensrisicoverzekering?

Soms kan er iets met je gezondheid zijn, waardoor jouw risico van overlijden hoger kan zijn. Bijvoorbeeld omdat je rookt, een chronische aandoening hebt, zoals astma of diabetes, of ooit ernstig ziek bent geweest. Dat kan voor een verzekeraar aanleiding zijn om een hogere premie te vragen of jou zelfs te weigeren als klant.

 

Juist daarom is het nodig om een adviseur in te schakelen die jouw opties op een rij zet en uitzoekt welke verzekering betaalbaar én verantwoord is. Hetzelfde geldt bij het overstappen: natuurlijk kan jouw medische situatie nu heel anders zijn, dan op het moment dat je de verzekering afsloot.

 

Hoe kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering aanpassen?

Vraag, al dan niet met hulp van je adviseur, een nieuwe overlijdensrisicoverzekering aan. Pas als je bevestiging hebt dat die loopt, zeg je de oude op.

 

Tip: Zeg nooit een overlijdensrisicoverzekering op voordat je een nieuwe hebt afgesloten! Misschien lukt het namelijk niet om een nieuwe te vinden en dan ben je ineens onverzekerd.

 

Wat kost het aanpassen van de overlijdensrisicoverzekering?

Het overstappen van verzekeringsaanbieder is niet gratis. De oude en nieuwe aanbieder van de verzekering kunnen kosten rekenen. Schakel je een adviseur in? Dan zal hij of zij het aantal uren dat hij voor jou aan de slag gaat aan je doorrekenen. In de regel verdien je een overstap in twee jaar terug, afhankelijk van hoe groot de besparing is en de kosten zijn.

 

Waarom niet je overlijdensrisicoverzekering oversluiten?

  • Je hebt de verzekering kortgeleden afgesloten (12 maanden).
  • Je bent ouder dan 60 jaar.
  • Je hebt een medische aandoening of chronische ziekte.

Geen omkijken naar je verzekeringen?

Dan ga je voor Seef!
Hoe werkt Seef?

Veelgestelde vragen

Misschien vind je dit ook interessant:

Naar alle vragen

Stel je vraag

Deel deze pagina