Verhuis Plus Krediet

Verhuizen met een restschuld?

Heb je verhuisplannen, maar ook een restschuld? Verhuizen kan wel! Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje. Maak een afspraak voor advies op maat.

Maak een afspraak
Verhuis Plus Krediet

Wil je een restschuld meefinancieren bij de aankoop van een nieuwe woning? Veel huiseigenaren denken dat dit lastig is. Vaak is dit dé reden om verhuisplannen uit te stellen. Om verhuizen toch mogelijk te maken, introduceert Huis & Hypotheek het Verhuis Plus Krediet.

Wat is het Verhuis Plus Krediet?

Je kunt het Verhuis Plus Krediet het beste zien als een extra module bij de hypotheek voor je nieuwe huis. Je sluit namelijk een aparte lening af die net zo hoog is als de restschuld. Met dit geld wordt de restschuld in één keer voldaan bij je oude geldverstrekker. Op basis van je inkomen, en dat van je partner, wordt berekend of je in aanmerking komt.

Meer weten?

Je Huis & Hypotheek-adviseur kijkt eerst of je de restschuld misschien eigen geld kunt financieren of kunt meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Kan dat niet? Dan bekijkt hij of zij aan de hand van je inkomen of je in aanmerking komt voor het Verhuis Plus Krediet.

De voordelen van Huis & Hypotheek

 • Altijd dichtbij
 • Service & gemak
 • Kosteloos kennismaken
 • Al meer dan 25 jaar

‘Prima alternatief’ volgens Consumentenbond

Als de waarde van je hypotheek hoger is dan de waarde van je huis, dan heb je een restschuld. Voor veel huiseigenaren een reden om de verhuisplannen uit te stellen. Banken zijn over het algemeen terughoudend bij het financieren van restschulden en bij de Nationale Hypotheek Garantie is meefinancieren sowieso lastig. Dus als je de restschuld niet op een andere manier, bijvoorbeeld met spaargeld, kunt opvangen, dan is het Verhuis Plus Krediet een prima alternatief, aldus de Consumentenbond.

Maandelijks terugbetalen

Elke maand betaal jij daarna een klein deel van de lening terug, samen met de maandlasten van je hypotheek. Over de lening betaal je rente, maar deze is net zoals de hypotheekrente aftrekbaar van de belasting. Heb je ineens een groot bedrag beschikbaar, bijvoorbeeld door een schenking of een erfenis? Je kunt altijd extra aflossen, zonder dat je daarvoor extra kosten hoeft te betalen.

Let op: geld lenen kost geld

*Dit betreft het Restschuld Krediet van Credivance N.V. Het Verhuis Plus Krediet is ontwikkeld in samenwerking met Credivance, een dochteronderneming van ABN AMRO. De adviseur vergelijkt in zijn advies in beginsel niet met andere kredietaanbieders, maar bekijkt altijd eerst de mogelijkheid een restschuld mee te financieren in de nieuwe hypotheek. De adviseur kan je precies vertellen hoe dit in zijn werk gaat.

Kunnen wij je helpen?

Maak een afspraak

We willen graag kennis met je maken.

Mail ons

Binnen 1 dag ontvang je een antwoord.

Bel mij terug

Een adviseur belt je terug.

Veelgestelde vragen

 • Bij het omzetten van een hypotheek sluit u een nieuwe hypotheek af bij dezelfde geldverstrekker. Het omzetten van een hypotheek is niet hetzelfde als het oversluiten van een hypotheek, want bij het oversluiten kunt u ook overstappen naar een andere geldverstrekker. Bij het omzetten van een hypotheek zijn geen notariskosten verschuldigd. Toch kunnen er soms kosten gerekend worden, zoals transactiekosten en instapkosten.

  Een aantal voorbeelden van wat een hypotheek omzetten nu precies is:

  • Nieuwe hypotheekvorm: Een hypotheek omzetten van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek.
  • Andere rentevaste periode: Een hypotheek omzetten naar een andere rentevaste periode. Bijvoorbeeld het termijn aanpassen van 15 jaar vast naar 30 jaar.

  Hypotheekadvies bij omzetten hypotheek

  Voor advies over het omzetten van uw hypotheek kunt u het beste vrijblijvend een afspraak maken met een hypotheekadviseur in uw omgeving. Een Huis & Hypotheek-adviseur is onafhankelijk en kan alle hypotheekverstrekkers dan met elkaar vergelijken.

  Maak een afspraak >

  Bronpagina

 • Aan het oversluiten van een hypotheek zitten vaak kosten van onder andere een notaris verbonden. Allereerst betaal je net als bij het afsluiten van de hypotheek afsluit-, taxatie- en notariskosten. Verder is het zo dat je tijdens de looptijd van de hypotheek niet zomaar de hypotheek kunt overzetten. Hiervoor rekent de geldverstrekker een boete, omdat zij dan rente-inkomsten mislopen.

  Kosten notaris onderdeel kosten koper

  Kosten koper zijn de kosten die bovenop de koopprijs van de woning komen. Over het algemeen bedragen deze kosten 10% van de koopprijs. Deze kosten bestaan uit:

  Kosten notaris bij oversluiten hypotheek (voorbeeld)

  Honorarium notaris: € 250,-
  Recherchekosten Kadaster: € 45,-
  Inschrijfkosten Kadaster: € 120,-
  Royementskosten: € 37,50
  Kosten Kadaster doorhaling: € 2,50
  Werkzaamheden Notaris Akte: € 50,-
  Totale kosten: € 591,- (ex. btw)

  Onafhankelijk hypotheekadvies loont

  Wil je graag precies weten wat het voor jou zou kosten om je hypotheek over te sluiten? Maak dan eens een afspraak met één van onze adviseurs. Hij of zij kan dan alle voor- en nadelen op een rij zetten van het oversluiten van een hypotheek. De adviseur heeft vaak ook nog connecties in de buurt en kent de goede en voordelige notarissen in jouw omgeving. Maak nu vrijblijvend een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is altijd gratis.

  Maak een afspraak >

  Meer informatie over de kosten van een notaris?

  Voor uitgebreide informatie over de kosten van een notaris kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je adviseur licht je graag volledig in.

  Gerelateerde items:

  Bronpagina

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback