Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Toch verhuizen, ondanks restschuld

Wat is het Verhuis Plus Krediet?

Je kunt het Verhuis Plus Krediet het beste zien als een extra module bij de hypotheek voor je nieuwe huis. Je sluit namelijk een aparte lening af die net zo hoog is als de restschuld. Met dit geld wordt de restschuld in één keer voldaan bij je oude geldverstrekker. Op basis van je inkomen, en dat van je partner, wordt berekend of je in aanmerking komt.

 

Meer weten?
Je Huis & Hypotheek-adviseur kijkt eerst of je de restschuld misschien eigen geld kunt financieren of kunt meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Kan dat niet? Dan bekijkt hij of zij aan de hand van je inkomen of je in aanmerking komt voor het Verhuis Plus Krediet.

 
  • Altijd dichtbij Meer dan 50 vestigingen door heel Nederland
    Zoek je vestiging
  • Service & gemak Wij zorgen dat alles goed geregeld wordt.
  • Kosteloos kennismaken
Maak een afspraak

'Prima alternatief' volgens Consumentenbond

Als de waarde van je hypotheek hoger is dan de waarde van je huis, dan heb je een restschuld. Voor veel huiseigenaren een reden om de verhuisplannen uit te stellen. Banken zijn over het algemeen terughoudend bij het financieren van restschulden en bij de Nationale Hypotheek Garantie is meefinancieren sowieso lastig. Dus als je de restschuld niet op een andere manier, bijvoorbeeld met spaargeld, kunt opvangen, dan is het Verhuis Plus Krediet een prima alternatief.

 

Lees ook:
Consumentenbond - Verhuis Plus Krediet: eerste indruk
RTL Z - Restschuld meefinancieren wordt makkelijker

Maandelijks terugbetalen

Elke maand betaal jij daarna een klein deel van de lening terug, samen met de maandlasten van je hypotheek. Over de lening betaal je rente, maar deze is net zoals de hypotheekrente aftrekbaar van de belasting. Heb je ineens een groot bedrag beschikbaar, bijvoorbeeld door een schenking of een erfenis? Je kunt altijd extra aflossen, zonder dat je daarvoor extra kosten hoeft te betalen.

 

 Let op: geld lenen kost geld

 

*Dit betreft het Restschuld Krediet van Credivance N.V. Het Verhuis Plus Krediet is ontwikkeld in samenwerking met Credivance, een dochteronderneming van ABN AMRO. De adviseur vergelijkt in zijn advies in beginsel niet met andere kredietaanbieders, maar bekijkt altijd eerst de mogelijkheid een restschuld mee te financieren in de nieuwe hypotheek. De adviseur kan je precies vertellen hoe dit in zijn werk gaat.

Verhuisplannen?

Bereken zelf de minimale verkoopprijs van je oude huis.
Zelf uitrekenen

Stel je vraag

Deel deze pagina