Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Verbouwing meefinancieren in de hypotheek?

 • Het is mogelijk een verbouwing mee te financiering in de hypotheek. Om te bepalen hoeveel je kunt meefinancieren, wordt de waarde van de woning na de verbouwing als uitgangspunt genomen. Deze waarde wordt door een taxateur vastgesteld. Dit doet hij aan de hand van een door jou opgestelde opgave van de geplande verbeteringen aan de woning en de kosten die je hiermee verwacht te maken.


  Omdat de waarde van de woning niet met hetzelfde bedrag stijgt als het bedrag dat je investeert, moet je er rekening mee houden dat de verbouwing mogelijk niet volledig met de hypotheek meegefinancierd kan worden. De geldverstrekker reserveert een bouwdepot voor de geplande verbouwing. Je kunt over het geld van het bouwdepot beschikken door de facturen van de aannemer of de leverancier naar de geldverstrekker te sturen. De betaalde hypotheekrente over een meegefinancierde verbouwing is fiscaal aftrekbaar.


  Je kunt een verbouwing van de tuin ook meefinancieren in je hypotheek. De tuin wordt als een soort verlengde van de woonkamer gezien, waardoor deze bij het huis hoort. Investeren in de tuin valt daarom onder woningverbetering. Het bedrag dat je wilt meefinancieren in de hypotheek voor de tuin is in principe ook aftrekbaar.


  Je Huis & Hypotheek-adviseur kan je volledig helpen met het meefinancieren van een (tuin)verbouwing in je hypotheek.

   

  ADVIES NODIG?
  Maak een afspraak >

  Het eerste gesprek is altijd gratis

   

   

Heeft deze informatie je geholpen?