Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Is een tweede hypotheek mogelijk?

 • De mogelijkheid tot het afsluiten van een tweede hypotheek hangt af van de overwaarde van je woning en de hoogte van je inkomen. Als zowel de overwaarde van je huis en je inkomen toereikend zijn, kun je een tweede hypotheek afsluiten. 

  Een tweede hypotheek kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de verbouwing van je woning of voor achterstallig onderhoud. In beide gevallen is de hypotheekrente van je tweede hypotheek aftrekbaar zolang het bedrag binnen 30 jaar volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost, het om je hoofdverblijf gaat en je de lening afsluit om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Wanneer je de tweede hypotheek gebruikt voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld het kopen van een auto, een lange vakantie of om te beleggen dan is de rente van je tweede hypotheek niet aftrekbaar.

  Een tweede hypotheek is dus niets anders dan een extra hypotheek op je woning. De tweede hypotheek hoef je overigens niet bij dezelfde geldverstrekker af te sluiten. Huis & Hypotheek kan je perfect adviseren bij de keuze voor je tweede hypotheek. Een Huis & Hypotheek-adviseur bij jou in de buurt legt je graag alles uit over het afsluiten van een tweede hypotheek»

  ADVIES NODIG?
  Maak een afspraak >

  Het eerste gesprek is altijd gratis 

   

Heeft deze informatie je geholpen?