Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Kan ik mijn hypotheek oversluiten naar een hypotheek met NHG?

 • Een hypotheek met NHG kan flink goedkoper zijn dan een hypotheek zonder NHG. Maar zomaar je hypotheek oversluiten naar één met NHG kan helaas niet zomaar.  

  Je kunt op twee momenten een overstap maken:

  Woningverbetering

  Wil je de huidige hypotheek omzetten naar NHG, dan moet je iets doen om de woning te verbeteren. Als bewijs daarvoor moet je een nieuw taxatierapport laten maken, en hier zijn kosten aan verbonden. Een taxateur rekent meestal een paar honderd euro. 

  Daar staat dan onder andere tegenover dat een hypotheek met NHG vaak goedkoper is dan een hypotheek zonder NHG. Banken lopen minder risico op een hypotheek met NHG. Dit betekent vaak dat er een korting gegeven wordt op het rentepercentage van je hypotheek. En dan zou je de taxatiekosten ook weer terugverdienen. 

  Kosten oversluiten

  Als je tijdens een rentevaste periode van je hypotheek besluit om te gaan oversluiten naar een hypotheek met NHG, dan betaal je in veel gevallen een boete aan de geldverstrekker voor het mislopen van rente-inkomsten. Houd daarnaast ook nog rekening met kosten voor het advies over het oversluiten, en eventueel voor de notaris. 

   

Heeft deze informatie je geholpen?