Ik wil een offerte voor een hypotheek aanvragen. Waar moet ik op letten?

Nadat je besloten hebt dat je een offerte (renteaanbod) voor een hypotheek wilt aanvragen, dient een adviseur je aanvraag in bij de geldverstrekker. De geldverstrekker toetst je aanvraag aan een aantal regels en stelt vervolgens een offerte op. In de offerte (het renteaanbod) staan onder meer het bedrag van de lening, de voorwaarden, het rentepercentage en de maandelijks te betalen termijnen.

Ik heb de offerte (het renteaanbod) voor mijn hypotheek in huis. Waar moet ik op letten?

Je offerte-aanvraag is verwerkt en je hebt een offerte (renteaanbod) van Huis & Hypotheek in huis. Het is belangrijk extra aandacht te schenken aan de voorwaarden die in de offerte (het renteaanbod) staan vermeld. Elke geldverstrekker toetst de offerte-aanvraag aan haar eigen regels en stelt vervolgens de offerte (het renteaanbod) op. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten hoe lang de offerte (het renteaanbod) na ondertekening nog geldig blijft zodat deze niet is verlopen voordat je naar de notaris gaat. Doorgaans is een offerte (renteaanbod) drie maanden geldig.

Lees ook:

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback