Kan ik mijn hypotheek vervroegd aflossen?

Het vervroegd aflossen van je hypotheek is altijd mogelijk, maar niet altijd gunstig. Het vervroeg aflossen kan interessant zijn als je geen boeterente hoeft te betalen. Vaak staat er in je contract dat je tot een bepaald percentage boetevrij kunt aflossen. Als je bijvoorbeeld geld over hebt en lagere maandlasten wilt realiseren, kun je dit doen.

Nadeel vervroegd aflossen hypotheek

Wees er wel van bewust dat het vervroegd aflossen op je hypotheek ervoor zorgt dat je minder kunt profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Je kunt altijd het geld opzij zetten en gewoon de maandelijkse termijnen betalen en profijt houden van de hypotheekrenteaftrek.

Boeterente vervroegd aflossen hypotheek

Aan het oversluiten van een hypotheek zijn vaak kosten verbonden. Allereerst betaal je net als bij het afsluiten van de hypotheek afsluit-, taxatie- en notariskosten. Verder is het zo dat je tijdens de looptijd van de hypotheek niet zomaar de hypotheek kunt overzetten. Hiervoor rekent de geldverstrekker een boete, omdat zij rente-inkomsten mislopen.

Maak een afspraak >

Meer informatie over vervroegd aflossen?

Voor uitgebreide informatie over het vervroegd aflossen van je hypotheek kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je Huis & Hypotheek-adviseur licht je graag volledig in.

Gerelateerde items:

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback