Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Hoe kan ik mijn hypotheeklasten verlagen?

 • Vind je de hypotheeklasten te hoog? Er zijn een aantal manieren om daar wat aan te doen, zeker nu de hypotheekrente zo laag is.

  Hypotheek oversluiten

  Je kunt wellicht je hypotheek oversluiten. Je zet dan je oude hypotheek in zijn geheel over naar een andere geldverstrekker. Je kiest een nieuwe rentevaste periode en krijgt een nieuwe hypotheekrente. Lees meer over hypotheek oversluiten

  Oversluiten is niet gratis. Je maakt altijd kosten en als je rentevaste periode nog niet afgelopen is, moet je dikwijls nog een boete betalen. Besparen via oversluiten is dus alleen een optie als je meer gaat besparen dat je aan kosten plus boete moet betalen. Een adviseur maakt van te voren altijd een rekensom voor je. 

  Je kunt zelf alvast een snelle, indicatieve berekening maken. 

  Rentemiddeling

  Is oversluiten voor jou geen optie? Denk dan aan rentemiddeling. Je behoud je hypotheek en blijft bij dezelfde geldverstrekker, maar spreekt alleen een nieuw rentetarief af. Deze komt tussen de oude rente en actuele rente te liggen. Je gaat direct besparen. Lees meer over rentemiddeling.

  Renteopslag verlagen  

  Was je hypotheek hoger dan de waarde van de woning? Grote kans dat je renteopslag betaalt, een soort toeslag op de hypotheekrente. Maar als je intussen al aardig wat afgelost hebt en je huis eventueel meer waard geworden is, dan kun je je geldverstrekker soms vragen om de opslag te verlagen. Lees meer over renteopslag verlagen

   

Heeft deze informatie je geholpen?