Welke kosten heb ik bij het oversluiten van mijn hypotheek?

Bij het omzetten of oversluiten van je hypotheek, sluit je een geheel nieuwe hypotheek af en los je de oude af. Als dat aan het einde van de rentevaste periode gebeurt, brengt dit geen kosten met zich mee. Gebeurt dit gedurende de looptijd van de hypotheek of besluit je een hypotheek bij een andere geldverstrekker onder te brengen, heeft dat meestal kosten tot gevolg. Denk hierbij aan taxatie-, notaris- en afsluitkosten.

Boete oversluiten hypotheek

De meeste kosten die je moet betalen bij het oversluiten van de hypotheek, is echter de boete die je moet betalen voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Bij het oversluiten van je hypotheek tijdens de rentevaste periode, brengt de geldverstrekker je een boete in rekening ter grootte van de gemiste rente-inkomsten.

Kosten oversluiten hypotheek

Om de exacte kosten van het oversluiten van je hypotheek in kaart te brengen, kun je het best een vrijblijvende afspraak maken met een adviseur in jouw omgeving. Deze zet voor jou alle kosten op een rijtje en dan kun je overwegen je hypotheek over te sluiten.
Maak een afspraak >

Meer informatie over de kosten bij oversluiten?

Voor uitgebreide informatie over de kosten bij het oversluiten van je hypotheek, kun je uiteraard ook een afspraak maken met één van onze adviseurs. Voor gerichte vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Huis & Hypotheek of langskomen bij de voor jou dichtstbijzijnde vestiging van Huis & Hypotheek. Je adviseur licht je graag volledig in.

Gerelateerde items:

Klaar voor de volgende stap?

Altijd als eerste op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en nieuwtjes op het gebied van hypotheken, verzekeren en financieel advies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Feedback