Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Welke kosten heb ik bij het oversluiten van mijn hypotheek?

 • Bij het omzetten of oversluiten van je hypotheek sluit je een geheel nieuwe hypotheek af en los je de oude af. Als dat aan het einde van de rentevaste periode gebeurt, brengt dit geen kosten met zich mee. Gebeurt dit gedurende de looptijd van de hypotheek of besluit je een hypotheek bij een andere geldverstrekker onder te brengen heeft dat meestal kosten tot gevolg. Denk hierbij aan taxatie-, notaris- en afsluitkosten.

   

  Boete oversluiten hypotheek

  De meeste kosten die je moet betalen bij het oversluiten van de hypotheek is echter de boete die je moet betalen voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Bij het oversluiten van je hypotheek tijdens de rentevaste periode, brengt de geldverstrekker je een boete in rekening ter grootte van de gemiste rente-inkomsten.

   

  Kosten oversluiten hypotheek

  Om de exacte kosten van het oversluiten van je hypotheek in kaart te brengen kun je het best een vrijblijvende afspraak maken met een adviseur in jouw omgeving. Deze zet voor jou alle kosten op een rijtje en dan kun je overwegen je hypotheek over te sluiten.
   

  ADVIES NODIG?
  Maak een afspraak >

   

   

   

   

Heeft deze informatie je geholpen?