Huis & Hypotheek

Vind jouw adviseur

Amstelveen Keizer Karelplein

0515 431 000

Open tot 17:30 uur

Nu gesloten - Bel me terug

Hypotheek oversluiten, wat zijn de voor- en nadelen?

 • Ook het oversluiten van je hypotheek heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar om te beginnen is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt waarom je je hypotheek wilt oversluiten. 

  Dit zijn de meest voorkomende redenen:

  Voordelen

  Het grote voordeel van het oversluiten van je is dat je jouw woonwensen kunt realiseren. Dus die nieuwe badkamer realiseren, lagere maandlasten en geld over voor leuke dingen, andere voorwaarden die beter bij jou passen, noem maar op.

  Nadelen

  Aan het oversluiten van een hypotheek zijn vaak kosten verbonden. Allereerst betaal je net als bij het afsluiten van de hypotheek afsluit-, taxatie- en notariskosten. Tijdens de looptijd van de hypotheek kun je de hypotheek niet zomaar overzetten. Hiervoor rekent de geldverstrekker een boete, omdat zij rente-inkomsten mislopen. 

  Ook zal jouw aanvraag opnieuw beoordeeld worden en is er een kans dat je de hypotheek die je op het oog hebt niet kunt aflsuiten. 

  Overigens zal een adviseur vooraf altijd voor je uitzoeken of het in jouw geval verstandig en gunstig is om over te sluiten. Of dat er een andere manier is waarop je jouw plannen kunt realiseren. 

  Berekenen

  Wil je direct weten of oversluiten in jouw situatie loont? 

  Bereken het zelf

   

   

Heeft deze informatie je geholpen?